Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο ενόψει OPEC - Προς παράταση των περικοπών στην παραγωγή

Ανακάμπτει το πετρέλαιο ενόψει OPEC - Προς παράταση των περικοπών στην παραγωγή
Οι αγορές αναμένουν παράταση στη μείωση της παραγωγής από τον OPEC+
Ανοδικά κινούνται σήμερα (24/11/2023) οι τιμές του πετρελαίου, αντιστρέφοντας εν μέρει τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη συνεδρίαση του OPEC+ για παράταση στη μείωση της παραγωγής.
Ειδικότερα, τα futures του brent ενισχύθηκαν κατά 0,23% στα 81,61 δολ., ενώ το αμερικανικό WTI υποχώρησε κατά 0,58% στα 76,65 δολ..
Και τα δύο συμβόλαια βρίσκονται σε τροχιά για την πρώτη εβδομαδιαία άνοδό τους εδώ και πέντε εβδομάδες, υποστηριζόμενα από τις προσδοκίες ότι ο OPEC+ υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας θα μπορούσε να μειώσει την προσφορά για να εξισορροπήσει την αγορά έως το 2024.
O OPEC και οι σύμμαχοί του, γνωστοί από κοινού ως OPEC+, εξέπληξαν την αγορά με την ανακοίνωση την Τετάρτη ότι θα αναβάλουν κατά τέσσερις ημέρες μια συνάντηση για τις 30 Νοεμβρίου, αφού οι παραγωγοί δυσκολεύτηκαν να καταλήξουν σε συναίνεση σχετικά με τα επίπεδα παραγωγής.
«Το πιο πιθανό αποτέλεσμα τώρα φαίνεται να είναι μια παράταση των υφιστάμενων περικοπών», έγραψε σε ενημερωτικό του σημείωμα ο αναλυτής της IG Tony Sycamore.
Η αιφνιδιαστική καθυστέρηση είχε αρχικά οδηγήσει τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent σε πτώση έως και 4% και του WTI έως και 5% στις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές της Τετάρτης. Η διαπραγμάτευση παρέμεινε υποτονική λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης