Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οριακή συρρίκνωση 0,1% στο ΑΕΠ γ' τριμήνου 2023 - Ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης

Γερμανία: Οριακή συρρίκνωση 0,1% στο ΑΕΠ γ' τριμήνου 2023 - Ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης
Η Γερμανία συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο αδύναμων οικονομιών στην Ευρώπη φέτος
Σχετικά Άρθρα
Οριακή συρρίκνωση κατέγραψε η οικονομία της Γερμανίας το γ' τρίμηνο σε σύγκριση με τους τρεις προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή.
Το ποσοστό επιβεβαίωσε την αρχική εκτίμηση, που δημοσιεύθηκε στα τέλη Οκτωβρίου, σύμφωνα με την οποία η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συρρικνώθηκε κατά 0,1%.
"Μετά την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη που παρατηρήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η γερμανική οικονομία ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του έτους με ελαφρά πτώση των επιδόσεων", δήλωσε η Ruth Brand, πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας.

Αδύναμος κρίκος η Γερμανία

Η Γερμανία συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο αδύναμων οικονομιών στην Ευρώπη φέτος, καθώς το υψηλό κόστος ενέργειας, οι αδύναμες παγκόσμιες παραγγελίες και τα υψηλότερα επιτόκια έχουν επιβαρύνει την οικονομία.
Κατά το δεύτερο τρίμηνο, η οικονομία της Γερμανίας είχε αναπτυχθεί κατά 0,1% μετά από στασιμότητα τους τρεις πρώτους μήνες του έτους.
Το προσαρμοσμένο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) συρρικνώθηκε κατά 0,4% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο.
Οι ιδιωτικές καταναλωτικές δαπάνες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου τα δύο τρίτα του ΑΕΠ, ήταν κατά 0,3% χαμηλότερες από το προηγούμενο τρίμηνο, ανέφερε η Destatis.
Οι κρατικές καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν για πρώτη φορά μετά από περισσότερο από ένα χρόνο κατά 0,2%, πρόσθεσε.

Αβεβαιότητα για την «τρύπα» των 60 δισ. ευρώ

H δικαστική απόφαση που μπλόκαρε τη μεταφορά αδιάθετων κονδυλίων από την πανδημία σε πράσινες επενδύσεις και άνοιξε μια τρύπα 60 δισεκατομμυρίων ευρώ (65,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης έχει οδηγήσει σε μεγάλη αβεβαιότητα, ιδίως στη βιομηχανία, σχετικά με τις προγραμματισμένες επενδύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης