Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο όλεθρος της Δύσης - Πρωτοφανής εξέλιξη, οι Αμερικανοί χάνουν τρεις πολέμους ταυτόχρονα

Ο όλεθρος της Δύσης - Πρωτοφανής εξέλιξη, οι Αμερικανοί χάνουν τρεις πολέμους ταυτόχρονα
Ο καθένας από αυτούς είναι ένας πόλεμος δια αντιπροσώπων από ένα κράτος-πελάτη ή «αποικία» των ΗΠΑ εναντίον ενός εχθρού που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήθελε από καιρό να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος»
Σε πρωτοφανή δίνη βρίσκεται πλέον η νεοσυντηρητική κυβέρνηση του Joe Biden, καθώς χάνει τρεις πολέμους ταυτόχρονα.
Και ο καθένας από αυτούς είναι ένας πόλεμος δια αντιπροσώπων από ένα κράτος-πελάτη ή «αποικία» των ΗΠΑ εναντίον ενός εχθρού που η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήθελε από καιρό να προκαλέσει «αλλαγή καθεστώτος» (δηλαδή να αναλάβει τον έλεγχο)
Ποιοι είναι όμως αυτοί οι πόλεμοι;

Ο πόλεμος του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων

Παραδόξως, ο Biden έδωσε στην πραγματικότητα την πιο συνεκτική νεοσυντηρητική υπεράσπιση της βασικής πολιτικής των ΗΠΑ σχετικά με την 51η Πολιτεία της Αμερικής - το αδήλωτο κράτος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, που είναι το Ισραήλ:
«Το Ισραήλ είναι κρίσιμο και ο λόγος που είναι ότι είναι το προπύργιο για εμάς στη Μέση Ανατολή.
Είναι σχεδόν σαν ένα αεροπλανοφόρο στη μέση της Ανατολής, το Ισραήλ είναι ο πρεσβευτής μας, είναι η παρουσία μας, είναι η παραλία μας στη μέση της Ανατολής.
Μας δίνει αυτιά, μάτια στη μέση της Ανατολής, μας δίνει νοημοσύνη, μας δίνει την ικανότητα να ασκούμε επιρροή στις υποθέσεις στην περιοχή.
Αν εξαφανιζόταν το Ισραήλ, η Ρωσία και η Κίνα θα έλεγχαν το 90% της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου, και αυτό θα ήταν δραματικό για την εθνική ασφάλεια», είχε αναφέρει ο Biden.
Η βασική θέση των νεοσυντηρητικών είναι ότι ο κορυφαίος στρατηγικός στόχος των ξένων πολιτικών των ΗΠΑ δεν είναι η προστασία του αμερικανικού λαού, αλλά η διατήρηση της θέσης της Αμερικής ως η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο, το νούμερο 1 στην παγκόσμια τάξη, ειδικά στρατιωτικά
Ανεξάρτητα από την αλήθεια της δήλωσης του Biden, το μέρος του που υποστηρίζει «Εάν εξαφανιζόταν το Ισραήλ, η Ρωσία και η Κίνα θα έλεγχαν 90 % της παγκόσμιας προσφοράς πετρελαίου, και αυτό θα ήταν δραματικό για την εθνική ασφάλεια», είναι η ωμή αλήθεια.
Ωστόσο, αυτό το ποσοστό του 90% είναι εξαιρετικά απίθανο, όχι μόνο επειδή ακόμη και κάτω από τις υψηλότερες εκτιμήσεις του ποσοστού του παγκόσμιου πετρελαίου (και φυσικού αερίου) που το Ισραήλ μπορεί να ελέγξει ή ακόμη και να μπορεί να επηρεάσει, το Ισραήλ δεν μπορεί να επηρεάσει περισσότερο από περίπου το 3%.
Αλλά επιπλέον: εάν ο στόχος του Ισραήλ για εθνοκάθαρση όλων των κατοίκων της Γάζας επιτύχει, τότε όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι τόσο πολύ μισητές χώρες σε όλους, και ιδίως εκείνες με μουσουλμανική πλειοψηφία, έτσι ώστε κανένας Άραβας ισχυρός δεν θα τάσσεται πλέον δημοσίως στο πλευρό των ΗΠΑ.
Αυτή η διεθνής απομόνωση των ΗΠΑ θα ήταν πολύ περισσότερο επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ από οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα σε αυτόν τον πόλεμο.
Και το να συντάσσεται τώρα η Αμερική με τη γενοκτονία του Ισραήλ κατά των κατοίκων της Γάζας θα σημαίνει ότι η Αμερική θα χάσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, επειδή το Ισραήλ θα χάσει αυτόν τον πόλεμο ακόμα κι αν πετύχει η γενοκτονία του.

Ο πόλεμος της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας

Η Ουκρανία ήταν μεταξύ μεταξύ Ρωσίας και Αμερικής μέχρι το έξοχα εκτελεσμένο ουκρανικό πραξικόπημα του Obama, το οποίο η κυβέρνησή του άρχισε να σχεδιάζει τον Ιούνιο του 2011, κορυφώθηκε με επιτυχία τον Φεβρουάριο του 2014 και όρισε αμέσως έναν αντι-Ρώσο να επιβληθεί σε περιοχές που απέρριψαν τη νέα αντιρωσική κυβέρνηση.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία ξεκίνησε το 2014, όπως έχουν πει τόσο ο Stoltenberg του ΝΑΤΟ όσο και ο Zelensky της Ουκρανίας. αλλά η Ρωσία απάντησε στρατιωτικά στις 24 Φεβρουαρίου 2022 προκειμένου να αποτρέψει την Ουκρανία από το να επιτρέψει στις ΗΠΑ να τοποθετήσουν έναν πύραυλο εκεί μόλις 317 μίλια ή πέντε λεπτά χρόνου πτήσης πυραύλων μακριά από το Κρεμλίνο.
Ωστόσο, ακόμη και μετά από τουλάχιστον 360 δισεκατομμύρια δολάρια για υποστήριξη στον πόλεμο της Ουκρανίας κατά της Ρωσίας μετά τη ρωσική εισβολή, από τις ΗΠΑ και τις αποικίες τους και το ΔΝΤ τους, οι προοπτικές της Ουκρανίας να κερδίσει εναντίον της Ρωσίας μειώνονται και δεν αυξάνονται καθ' όλη τη διάρκεια του πολέμου και είναι πλέον κοντά στο μηδέν.

Ο πόλεμος κατά της Κίνας

Ενώ το 2015, η Αμερική ήταν, με περιθώριο 0,29%, μεγαλύτερη οικονομία από την Κίνα, η Κίνα είναι τώρα, με περιθώριο 3,4%, μεγαλύτερη οικονομία από την Αμερική.
Και η οικονομική κυριαρχία της Κίνας με βάση το οικονομικό μέγεθος αυξάνεται κάθε χρόνο, επειδή κάθε χρόνο, η Κίνα αναπτύσσει την οικονομία της με μεγαλύτερο και μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό της Αμερικής, με αποτέλεσμα η Κίνα να αφήνει τις ΗΠΑ όλο και πιο πίσω.
Επιπλέον, ενώ το 1980, η ΕΕ, την οποία είχε δημιουργήσει η CIA της Αμερικής, ήταν 4,54% μεγαλύτερη οικονομία από τις ίδιες τις ΗΠΑ, η οικονομία της ΕΕ το 2015 ήταν 1,07% μικρότερη από την Αμερική και 0,78% μικρότερη από την Κίνα.
Η ΕΕ ήταν το νούμερο 3.
Ενώ οι ΗΠΑ ήταν το 21,32% της παγκόσμιας οικονομίας το 1980, έγιναν 15,42% το 2023 — πτώση 28%.
Σαφώς μια φθίνουσα οικονομική δύναμη.
Έτσι, μέχρι το 2015, οι ΗΠΑ αποφάσισαν για πόλεμο εναντίον της Κίνας, αλλά και κατά της Ευρώπης - παρά την πτώση της Ευρώπης ταχύτερα από τις ΗΠΑ.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία ελέγχεται από τους χιλιάδες περίπου δισεκατομμυριούχους της Αμερικής, ενίσχυσε απότομα την αντι-κινεζική προπαγάνδα της εκείνη την εποχή.
Και είναι επίσης ο λόγος που οι κυρώσεις της Αμερικής κατά της Ρωσίας έβλαψαν και τους Ευρωπαίους «συμμάχους» της Αμερικής.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Biden εξοπλίζει και ενθαρρύνει την Ταϊβάν να κηρύξει ανεξαρτησία από την Κίνα, ωστόσο το 1972, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προκειμένου να διατηρήσει τους μισθούς των εργαζομένων στην Αμερική χαμηλά και τα κέρδη για τους επενδυτές στην Αμερική υψηλά, τερμάτισε τα εμπόδια κατά του εμπορίου με την Κίνα και υποσχέθηκε να αναγνωρίσει ότι «η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας.
Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν αμφισβητεί αυτή τη θέση».
Ωστόσο, τώρα που η Κίνα έχει τη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θέλει να υπάρξει ένας πόλεμος μεταξύ της Κίνας και της επαρχίας της Ταϊβάν, ώστε να έχει μια δικαιολογία για να εισβάλει και να κατακτήσει την Κίνα.
Αυτός θα ήταν ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος και θα ξεκινούσε με την καταστροφή των αμερικανικών δυνάμεων από την Κίνα στην περιοχή της Κίνας.
Πιθανώς και οι τρεις απόπειρες εξαγοράς του Biden από το εξωτερικό θα οδηγήσουν σε αποτυχία, αλλά, σε κάθε περίπτωση, οι ίδιες οι προσπάθειες θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο.
Και, έτσι, είναι πλέον σαφές ότι κάθε ξένη κυβέρνηση πρέπει να μειώσει αμέσως τους δεσμούς και τις διασυνδέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως έθνος παρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης