Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kyiv Independent: Η νίκη Geert Wilders στην Ολλανδία θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Ουκρανία

Kyiv Independent: Η νίκη Geert Wilders στην Ολλανδία θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Ουκρανία
H νίκη του Κόμματος Ελευθερίας του Wilders (PVV) σηματοδοτεί το «τέλος μιας εποχής» που η Ολλανδία ήταν άνευ όρων σύμμαχος της Ουκρανίας
Ο εν δυνάμει πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Geert Wilders, θα φέρει προβλήματα στην Ουκρανία, η συμμαχία του με τον ηγέτη της Ουγγαρίας Orban και τον Πρωθυπουργό της Σλοβακίας θα μπορούσε να επηρεάσει τις αντιρωσικές κυρώσεις της ΕΕ, αναφέρει η Kyiv Independent.
Ο Ολλανδός Geert Wilders είναι κοντά στον Orban.
Αυτές οι συμμαχίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη μελλοντικών πακέτων κυρώσεων από την ΕΕ.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς, η νίκη του Κόμματος Ελευθερίας του Wilders (PVV) στις βουλευτικές εκλογές σηματοδοτεί το «τέλος μιας εποχής» που η Ολλανδία ήταν άνευ όρων σύμμαχος της Ουκρανίας.
Ο Ολλανδός Geert Wilders αντιτίθεται στη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, συνδέοντας αυτή την υποστήριξη με την αποδυνάμωση της αμυντικής ικανότητας της χώρας της.
Η Kyiv Independent ανησυχεί επίσης για τις «φιλορωσικές» απόψεις του Geert Wilders.
Ο Wilders έχει μιλήσει κατά της ρωσοφοβίας στη Δύση και σημείωσε την αρνητική επίδραση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στην ολλανδική οικονομία.
«Υπάρχει μια αυξανόμενη ανησυχία ότι αυτή η τάση (προς τη νίκη των ακροδεξιών κομμάτων στις εκλογές) θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε το Ινστιτούτο Clingendael.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης