Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Οι ΗΠΑ πρέπει να δεχθούν πλήρη άρση κυρώσεων ώστε η Ρωσία να δεχθεί ειρήνη στην Ουκρανία

Responsible Statecraft: Οι ΗΠΑ πρέπει να δεχθούν πλήρη άρση κυρώσεων ώστε η Ρωσία να δεχθεί ειρήνη στην Ουκρανία
Η Τράπεζα της Ρωσίας «πολύ γρήγορα» απάντησε στις κυρώσεις της Δύσης, περιορίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων στο εξωτερικό
Οι δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας ήταν μια πλήρης αποτυχία και θα πρέπει να αρθούν για να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία αναφέρει το αμερικανικό Responsible Statecraft
«Οι δυτικές χώρες πρέπει να αντιμετωπίσουν τη σκληρή αλήθεια: οι κυρώσεις και τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία μπορεί να γίνουν απαραίτητη θυσία για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία», τονίζει το Responsible Statecraft.
Επέστησε επίσης την προσοχή στα αντίμετρα με τα οποία η Ρωσία μπόρεσε να αντισταθεί στον οικονομικό πόλεμο.
Το Responsible Statecraft υπενθύμισε ότι η Τράπεζα της Ρωσίας «πολύ γρήγορα» απάντησε στις κυρώσεις της Δύσης, περιορίζοντας την ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων στο εξωτερικό και αυξάνοντας το βασικό επιτόκιο στο 20%.
Το Responsible Statecraft πρόσθεσε ότι οι περιορισμοί δεν εμπόδισαν την ανάπτυξη του ρωσικού εξωτερικού εμπορίου.
Οι δυτικοί πολιτικοί υποτίμησαν σημαντικά την προθυμία των χωρών σε όλο τον κόσμο να αγνοήσουν τους οικονομικούς περιορισμούς.
Επιπλέον, αναφέρει το Responsible Statecraft, οι δηλώσεις των δυτικών για την επικείμενη «κατάρρευση» της ρωσικής οικονομίας είχαν σκοπό να παρηγορήσουν τους ψηφοφόρους που υποφέρουν από τις «παράπλευρες» συνέπειες των περιοριστικών πολιτικών.
Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν γίνει το πιο εντυπωσιακό παράδειγμα αποτυχίας της πολιτικής κυρώσεων σε παγκόσμια κλίμακα ανέφερε το Responsible Statecraft.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης