Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατασκοπευτικό θρίλερ με τον «χάκερ του Iron Dome» - Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας και της Mossad

Κατασκοπευτικό θρίλερ με τον «χάκερ του Iron Dome» - Ποιος ο ρόλος της Τουρκίας και της Mossad
Ο χάκερ Omar A. είχε καταφέρει να απενεργοποιήσει προσωρινά το σύστημα Iron Dome το 2015-2016
Η τουρκική εφημερίδα Sabah έσωσε στη δημοσιότητα μία ιστορία η οποία παραπέμπει σε... κατασκοπευτικό θρίλερ, καθώς όπως αναφέρει, η Τουρκική εθνική διεύθυνση πληροφοριών κατάφερε να σώσει από τα χέρια των πρακτόρων της Mossad έναν Παλαιστίνιο χάκερ που κατάφερε να μπλοκάρει το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ Iron Dome.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο χάκερ Omar A., ο οποίος κατάφερε να απενεργοποιήσει προσωρινά το σύστημα Iron Dome το 2015-2016, έφτασε στην Τουρκία το 2020 μέσω της Αιγύπτου.
Μετά από αυτό, η Mossad προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον χάκερ με το πρόσχημα ότι φέρεται να προσφέρει δουλειά, αλλά εκείνος αρνήθηκε.
Ως αποτέλεσμα, οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες προειδοποίησαν τον Omar ότι ήταν καλύτερο για αυτόν να μην εγκαταλείψει την Τουρκία.
Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2022, ο Omar επισκέφθηκε τη Μαλαισία στο πλαίσιο διακοπών.
Πριν από το ταξίδι, το τμήμα πληροφοριών της Κωνσταντινούπολης κατέβασε μια εφαρμογή στο τηλέφωνο του χάκερ που μπορούσε να μεταδώσει ένα σήμα και να καταγράψει την την τοποθεσία του ακόμα και όταν αυτό η συσκευή ήταν απενεργοποιημένη.
Σύντομα -όπως τουλάχιστον αναφέρει η Sabah- ο Omar πράγματι «απήχθη από πράκτορες της Mossad στη Μαλαισία και οδηγήθηκε για ανάκριση σε ένα απομακρυσμένο ορεινό σπίτι, όπου ανακρίθηκε για 36 συνεχόμενες ώρες σχετικά με το πώς κατάφερε να χακάρει τον σύστημα Iron Dome.
Οι τουρκικοί πράκτορες πληροφοριών έμαθαν για το τι είχε συμβεί, μέσω του παγιδευμένου κινητού του και επικοινώνησαν με τους Μαλαισιανούς συναδέλφους τους.
Ως αποτέλεσμα της εισβολής Μαλαισιανών πρακτόρων στην κατοικία, ο χάκερ αφέθηκε ελεύθερος.
Σε σχέση με το περιστατικό, 11 άτομα συνελήφθησαν και ο χάκερ επέστρεψε στην Τουρκία, όπου ζει φρουρούμενος σε ασφαλές μέρος, σημειώνει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης