Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισραήλ απελευθερώνει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους ως μέρος της συμφωνίας του με τη Hamas

Το Ισραήλ απελευθερώνει 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους ως μέρος της συμφωνίας του με τη Hamas
Mεταξύ των κρατουμένων που θα απελευθερωθούν θα είναι γυναίκες αλλά και έφηβοι άνδρες κάτω των 18 ετών
Το Ισραήλ θα απελευθερώσει από τη φυλακή 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Hamas, σύμφωνα με Ισραηλινό αξιωματούχο που επικαλείται το CNN.
Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των κρατουμένων που θα απελευθερωθούν θα είναι γυναίκες αλλά και έφηβοι άνδρες κάτω των 18 ετών.
Όπως σημειώνεται, θα παραδοθούν στις πόλεις τους στη Δυτική Όχθη όταν η Hamas απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας.
Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majid bin Mohammed al-Ansari, είχε δηλώσει ότι η πρώτη ομάδα ομήρων που κρατούνται στον θύλακα από ττην σουνίτικη οργάνωση θα απελευθερωθεί την Παρασκευή (24/11) το απόγευμα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Νοεμβρίου, η Hamas ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με το Ισραήλ, με τη μεσολάβηση της Αιγύπτου και του Κατάρ, για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας για τέσσερις ημέρες.
Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν την απελευθέρωση 50 γυναικών, καθώς και παιδιών και εφήβων κάτω των 19 ετών, που κρατούνται στον θύλακα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 150 γυναικών, καθώς και παιδιών και εφήβων κάτω των 19 ετών, από τις ισραηλινές φυλακές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης