Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άλλη μία πυρηνική δύναμη εντάσσεται στα BRICS - Επίσημο αίτημα υπέβαλε το Πακιστάν

Άλλη μία πυρηνική δύναμη εντάσσεται στα BRICS - Επίσημο αίτημα υπέβαλε το Πακιστάν
Την είδηση επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του πακιστανικού ΥΠΕΞ
Το Πακιστάν υπέβαλε επίσημο αίτημα για ένταξη στα BRICS, την ένωση κρατών που αποτελείται μεταξύ άλλων από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότιο Αφρική.
Όπως σημείωσε ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας, Mumtaz Zahra Baloch, η σχετική απόφαση ελήφθη ως αποτέλεσμα της ανάλυσης των αποτελεσμάτων της συνόδου κορυφής των χωρών μελών BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ.
«Ναι, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι το Πακιστάν έχει υποβάλει επίσημο αίτημα να ενταχθεί στους BRICS, οι οποίες πιστεύουμε ότι είναι μια σημαντική ομάδα αναπτυσσόμενων χωρών», δήλωσε Baloch.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο το Ισλαμαμπάντ διατηρεί φιλικές σχέσεις με τα περισσότερα κράτη μέλη των BRICS.
«Πιστεύουμε ότι με την ένταξή του στα BRICS, το Πακιστάν μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της διεθνούς συνεργασίας, ώστε να αναβιώσει ένα πολύπλευρο status χωρίς αποκλεισμούς», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του πακιστανικού ΥΠΕΞ.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στις 22 Νοεμβρίου στο TASS, ο νέος πρεσβευτής του Πακιστάν στη Ρωσία, Muhammad Khalid Jamali, είπε ότι το Ισλαμαμπάντ έχει υποβάλει αίτηση για να ενταχθεί στους BRICS το 2024 και υπολογίζει στη βοήθεια της Ρωσίας στο θέμα της ένταξης της δημοκρατίας στην ένωση των κρατών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης