Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όνειρα ... χειμερινής νυχτός από τον Zelensky: Το 2024 θα είναι η χρονιά που θα πετάξουμε τη Ρωσία από τους ουρανούς μας

Όνειρα ... χειμερινής νυχτός από τον Zelensky: Το 2024 θα είναι η χρονιά που θα πετάξουμε τη Ρωσία από τους ουρανούς μας
O Ουκρανός πρόεδρος απαρίθμησε πέντε λόγους για τους οποίους η ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας είναι η «καλύτερη στρατηγική επένδυση ασφάλειας»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε την Πέμπτη (23/11) ότι το 2024 πρέπει να γίνει η χρονιά που η χώρα του θα πετάξει τη Ρωσία από τους ουρανούς της.
«Από το 2022, η Ουκρανία έχει απελευθερώσει περισσότερο από το ήμισυ της γης που έχει καταλάβει η Ρωσία. Το 2023, η Ουκρανία απέλασε τον ρωσικό στόλο από το μεγαλύτερο μέρος της Μαύρης Θάλασσας. Το 2024 πρέπει να γίνει η χρονιά που η Ουκρανία θα πετάξει τη Ρωσία από τους ουρανούς της», έγραψε χαρακτηριστικά ο Zelensky σε ανάρτησή του στο X.
Επιπλέον, στη δήλωσή του, ο Ουκρανός πρόεδρος απαρίθμησε πέντε λόγους για τους οποίους η ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας είναι η «καλύτερη στρατηγική επένδυση ασφάλειας», ο πρώτος από τους οποίους, όπως είπε είναι ότι «σώζει ζωές».
Κατ' αρχάς, o Zelensky σημείωσε ότι η παροχή συστημάτων αεράμυνας και η χρήση τους σε κάθε μεγάλη περιοχή και πόλη σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα από το εξωτερικό, προσθέτοντας ότι αυτό θα τονώσει την οικονομία της Ουκρανίας, θα της επιτρέψει να μειώσει το δημοσιονομικό της χάσμα και θα μειώσει την εξάρτηση του Κιέβου για οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό.
Τρίτον, «όσο ισχυρότερη είναι η αεράμυνα μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, τόσο περισσότερες θαλάσσιες εξαγωγές, τόσο καλύτερη προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και μεγαλύτερη σταθερότητα» υπογράμμισε συνδεόντας το πολεμικό μέτωπο με την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα του.
Πρόσθεσε πως αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να παραδώσει επιπλέον τόνους τροφίμων μέσω ενός πιο ασφαλούς θαλάσσιου διαδρόμου εξαγωγών και να αντιμετωπίσει την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Ο Zelensky υπογράμμισε επίσης ότι κάθε πρόσθετο σύστημα αεράμυνας και πύραυλος εξοικονομεί πόρους για την Ουκρανία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνταν για την επισκευή κατεστραμμένων αντικειμένων, κρίσιμων υποδομών, ενεργειακών συστημάτων, δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας κ.λπ.
«Πέμπτον, το να αρνηθεί κανείς στη Ρωσία την ικανότητα να τρομοκρατεί την Ουκρανία με πυραύλους και drones θα αναγκάσει τον επιτιθέμενο να εγκαταλείψει αυτή την τακτική, η οποία θα βοηθήσει τη συνολική προσπάθεια να φέρει τη νίκη πιο κοντά» συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Τέλος, ο Zelensky εταίρους και συμμάχους επειδή ενισχύουν τις δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας, λέγοντας ότι οι φίλοι του Κιέβου κάνουν την «καλύτερη στρατηγική επένδυση ασφάλειας» και εξοικονομούν σημαντικό ποσό πόρων μακροπρόθεσμα μέσω της παροχής αυτής της βοήθειας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης