Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Η Ουγγαρία δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης αλλά το πρώτο χελιδόνι

Orban (Ουγγαρία): Η Ουγγαρία δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης αλλά το πρώτο χελιδόνι
Ο αρχηγός της κυβέρνησης στη Βουδαπέστη λέει ότι είναι ο πιο έμπειρος ηγέτης στην ΕΕ, λόγω του μεγάλου χρόνου στην κυβέρνηση, και ισχυρίζεται ότι η Ουγγαρία δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά το «πρώτο χελιδόνι»
«Η Ευρώπη έχει χάσει την ικανότητά της για αυτοδιάθεση, δεν μπορεί να καθορίσει ποιοι είναι οι στόχοι της και δεν μπορεί να καταλάβει ποια μέσα θα πρέπει να χρησιμοποιήσει για να επιτύχει τους στόχους της», δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός σε ομιλία του στη Ζυρίχη την Τετάρτη που υποστηρίχθηκε δημόσια με την ευκαιρία. του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση της συντηρητικής ελβετικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Weltwoche».
Ο αρχηγός της κυβέρνησης στη Βουδαπέστη λέει ότι είναι ο πιο έμπειρος ηγέτης στην ΕΕ, λόγω του μεγάλου χρόνου στην κυβέρνηση, και ισχυρίζεται ότι η Ουγγαρία δεν είναι το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, αλλά το «πρώτο χελιδόνι».
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας υπενθύμισε ότι το επόμενο έτος θα διεξαχθούν εκλογές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους η χώρα του θα ασκήσει την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, υπό την ιδιότητα της οποίας θα έχει την ευκαιρία να περιγράψει την ατζέντα της ΕΕ και να έχει μεγαλύτερη επιρροή στην ανάπτυξη των πολιτικών της ΕΕ από ό,τι έχει σήμερα.
Ο Orban ισχυρίστηκε ότι σήμερα η Ευρώπη δεν είναι κυρίαρχος του εαυτού της. Το μερίδιό της στο παγκόσμιο ΑΕΠ μειώνεται και μέχρι το 2030 μόνο η Γερμανία θα βρίσκεται στις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου: στην τελευταία θέση, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, σύμφωνα με το MTI. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει σωστά τη διεύρυνση και δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε τις περιφερειακές συγκρούσεις, είτε πρόκειται για την Ουκρανία είτε για τα Δυτικά Βαλκάνια, τόνισε ο Ούγγρος πολιτικός.
Ο Orban είπε ότι ένα σημαντικό ερώτημα είναι εάν η Ευρώπη καταφέρνει να διατηρήσει τη στρατηγική της κυριαρχία. Κατά τη γνώμη του, «η μοίρα της Ευρώπης είναι σήμερα συνδεδεμένη με αυτή της Αμερικής», οπότε αν η Ουάσιγκτον χάσει έδαφος, «θα υποφέρουμε κι εμείς», καθώς σήμερα αυτή είναι η κύρια τάση στον κόσμο, συμπλήρωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης