Τελευταία Νέα
Διεθνή

WSJ: Γιατί καθυστερεί η εκεχειρία στη Γάζα - Εμπόδια από Ισραήλ και Hamas

WSJ: Γιατί καθυστερεί η εκεχειρία στη Γάζα - Εμπόδια από Ισραήλ και Hamas
Τεχνικά εμπόδια για την απελευθέρωση των ομήρων που βρίσκονται στα χέρια της Hamas
Σχετικά Άρθρα
Ανώτεροι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι δήλωσαν στη Wall Street Journal ότι η Hamas απέτυχε να υπογράψει επίσημα τον μηχανισμό απελευθέρωσης των ομήρων και δεν έδωσε στο Ισραήλ συγκεκριμένο κατάλογο με περίπου δώδεκα ή περισσότερους που θα απελευθερωθούν πρώτοι.
Το Ισραήλ από την πλευρά του καθυστέρησε την παράδοση ενός καταλόγου με την πρώτη ομάδα Παλαιστίνιων κρατουμένων που σκοπεύει να απελευθερώσει, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν τις συνομιλίες.

Τεχνικά εμπόδια για την απελευθέρωση των ομήρων

Μεταξύ των τεχνικών ζητημάτων που δυσχεραίνουν τη διαδικασία, είναι η πρόσβαση της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στους απελευθερωμένους ομήρους και οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο από την οποία θα φύγουν από τη Γάζα, σύμφωνα με αξιωματούχους που γνωρίζουν την κατάσταση.
Το Ισραήλ ήθελε οι όμηροι να παραδοθούν στον Ερυθρό Σταυρό πριν από τη μεταφορά τους στο Ισραήλ, ενώ η Hamas ζητά τώρα να δοθούν απευθείας στην Αίγυπτο, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.
Το Ισραήλ ζήτησε επίσης να δοθεί στον Ερυθρό Σταυρό πρόσβαση στους ομήρους που παραμένουν στη Γάζα μετά την πρώτη ανταλλαγή, κάτι στο οποίο δεν έχει συμφωνήσει η Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης