Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Η Γερμανία έχει μια δύσκολη επιλογή λόγω της Ουκρανίας

Wall Street Journal: Η Γερμανία έχει μια δύσκολη επιλογή λόγω της Ουκρανίας
Οι οικονομικές δυσκολίες της κυβέρνησης Scholz συμβαίνουν στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης πολιτικής κρίσης
Λόγω του παγώματος των γερμανικών κρατικών δαπανών μέχρι το τέλος του έτους, η Γερμανία θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ οικονομικής στήριξης των γερμανικών επιχειρήσεων και βοήθειας προς την Ουκρανία, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
«Στο εγγύς μέλλον, η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει σε ποιους τομείς θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα: ενίσχυση της συλλογικής άμυνας της Ευρώπης και υποστήριξη της Ουκρανίας ή μετριασμός των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών της ενέργειας και του πληθωρισμού σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά», υποστηρίζει η Wall Street Journal
Η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ήδη υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει ένα τετραετές πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο πρόσφατα το Συνταγματικό Δικαστήριο κήρυξε το οικονομικό σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης αντίθετο με το γερμανικό σύνταγμα, στο οποίο το Βερολίνο απάντησε παγώνοντας τις κρατικές δαπάνες μέχρι το τέλος του 2023.
Η Wall Street Journal σημείωσε ότι ένα πάγωμα δαπανών θα υπονόμευε τις προσπάθειες για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρώπης αυξάνοντας το οικονομικό χάσμα μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένων Πολιτειών.
Το δημοσίευμα  επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι οικονομικές δυσκολίες της κυβέρνησης Scholz συμβαίνουν στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης πολιτικής κρίσης.
Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο αντιτίθεται στις δαπάνες για την Ουκρανία, έχει ήδη λάβει πρωτοφανή υποστήριξη ψηφοφόρων για ακροδεξιό κόμμα, σημείωσε η Wall Street Journal.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια απλώς παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης