Τελευταία Νέα
Διεθνή

Valery Zaluzhny (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση στο μέτωπο

Valery Zaluzhny (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση στο μέτωπο
O Zaluzhny συμμετείχε για πρώτη φορά σε συνάντηση της ομάδας επαφής για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, το λεγόμενο σχήμα Ramstein
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valery Zaluzhny δήλωσε ότι για την Ουκρανία η κατάσταση στη γραμμή μάχης είναι δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετείχε για πρώτη φορά σε συνάντηση της ομάδας επαφής για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, το λεγόμενο σχήμα Ramstein.
Ενημέρωσα τους εταίρους μας λεπτομερώς για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Παρατήρησα ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη.
Ο Valery Zaluzhny σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διεξάγουν αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις.
Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας για την υποστήριξή τους.
«Τα ανακοινωθέντα πακέτα βοήθειας θα ενισχύσουν το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας, το πυροβολικό, τον ηλεκτρονικό πόλεμο και άλλα σημαντικά στοιχεία», δήλωσε ο Valery Zaluzhny.

Τι είπε ο Zelensky

Στις 22 Νοεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky ανακοίνωσε ότι η ομάδα επαφής αποφάσισε να παράσχει νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον Zelensky, αυτό ισχύει για οβίδες, πυραύλους, εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, drones και νέες δυνατότητες αεράμυνας.
Επιπλέον, ο Zelensky ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «συνασπισμού για την ανάπτυξη της αεράμυνας», που θα ηγηθούν η Γερμανία και η Γαλλία.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η ομάδα επαφής, η οποία περιλαμβάνει περίπου 50 χώρες, μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δεσμεύτηκε να παράσχει στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια αξίας άνω των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόσφατα, ο Zaluzhny, σε άρθρο του για τον Economist, παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία είχε φτάσει σε αδιέξοδο.
Σε συνέντευξή του στον Economist, είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν μια σημαντική νίκη στο μέτωπο.
Το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας επέκρινε αυτά τα λόγια του Valery Zaluzhny… οι δηλώσεις του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προκάλεσαν εικασίες στους ουκρανικούς πολιτικούς κύκλους ότι σχεδιάζει να διεκδικήσει την προεδρία.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη νίκη του Zelensky σε περίπτωση εκλογών.
Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Sergei Krivonos είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο Zelensky έδειξε ασέβεια προς τον Valery Zaluzhny απολύοντας τον διοικητή των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Viktor Khorenko, στις αρχές Νοεμβρίου χωρίς τη συγκατάθεσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης