Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταπείνωση και συνθηκολόγηση βλέπει για την Ουκρανία η CIA – Zaluzhny (Αρχηγός Στρατού): Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο

Ταπείνωση και συνθηκολόγηση βλέπει για την Ουκρανία η CIA – Zaluzhny (Αρχηγός Στρατού): Δύσκολη η κατάσταση στο μέτωπο
O Valery Zaluzhny ο αρχηγός τους Ουκρανικού στρατού χαρακτήρισε την κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη… μετά το πολυσέλιδο άρθρο του στον Economist που δήλωνε ότι… η αντεπίθεση απέτυχε.
(upd20) Το τέλος της Ουκρανίας προμηνύεται γκρίζο…και τελικά άδοξο...
Ηττήθηκε στρατιωτικά και αναζητάει διέξοδο… σε μια εποχή όπου η Δύση κουράστηκε, οι Ουκρανοί περίμεναν πακέτο 106 δισεκ. και ήρθε πακέτο 100 εκατ ευρώ.
Τα οπλικά συστήματα της Δύσης έχουν καταρρεύσει και δεν υπάρχει φως στο αδιέξοδο…
Κατά ορισμένους αξιωματούχους της CIA η Ουκρανία ταπεινωμένη θα συνθηκολογήσει.
Εν τω μεταξύ ο Valery Zaluzhny ο αρχηγός τους Ουκρανικού στρατού χαρακτήρισε την κατάσταση για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη… μετά το πολυσέλιδο άρθρο του στον Economist που δήλωνε ότι… η αντεπίθεση απέτυχε.
Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal ανέφερε ότι η Γερμανία θα πρέπει να πάρει μια δύσκολη απόφαση να στηρίξει την χειμάζουσα γερμανική οικονομία ή να στηρίξει την Ουκρανία;
Στο μέτωπο οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν προς Kupyansk και κατά τους Ουκρανούς ετοιμάζουν ισχυρή επίθεση οι ρώσοι.
Επίσης νέα εδαφικά κέρδη σημείωσαν οι Ρώσοι στην Avdiivka, μπήκαν από νοτιοανατολικά στην πόλη

Valery Zaluzhny (Αρχηγός στρατού Ουκρανίας): Δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη η κατάσταση στο μέτωπο

Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) Valery Zaluzhny δήλωσε ότι για την Ουκρανία η κατάσταση στη γραμμή μάχης είναι δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη.
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας συμμετείχε για πρώτη φορά σε συνάντηση της ομάδας επαφής για τη στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, το λεγόμενο σχήμα Ramstein.
Ενημέρωσα τους εταίρους μας λεπτομερώς για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Παρατήρησα ότι η κατάσταση στο μέτωπο είναι δύσκολη, αλλά ελεγχόμενη.
Ο Valery Zaluzhny σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διεξάγουν αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις.
Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στους δυτικούς εταίρους της Ουκρανίας για την υποστήριξή τους.
«Τα ανακοινωθέντα πακέτα βοήθειας θα ενισχύσουν το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας, το πυροβολικό, τον ηλεκτρονικό πόλεμο και άλλα σημαντικά στοιχεία», δήλωσε ο Valery Zaluzhny.
Στις 22 Νοεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky ανακοίνωσε ότι η ομάδα επαφής αποφάσισε να παράσχει νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο.
Σύμφωνα με τον Zelensky, αυτό ισχύει για οβίδες, πυραύλους, εξοπλισμό ηλεκτρονικού πολέμου, drones και νέες δυνατότητες αεράμυνας.
Επιπλέον, ο Zelensky ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «συνασπισμού για την ανάπτυξη της αεράμυνας», που θα ηγηθούν η Γερμανία και η Γαλλία.
Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η ομάδα επαφής, η οποία περιλαμβάνει περίπου 50 χώρες, μετά την έναρξη της ρωσικής ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία, δεσμεύτηκε να παράσχει στο Κίεβο στρατιωτική βοήθεια αξίας άνω των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Πρόσφατα, ο Zaluzhny, σε άρθρο του για τον Economist, παραδέχτηκε ότι η σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία είχε φτάσει σε αδιέξοδο.
Σε συνέντευξή του στον Economist, είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν μια σημαντική νίκη στο μέτωπο.
Το γραφείο του Προέδρου της Ουκρανίας επέκρινε αυτά τα λόγια του Valery Zaluzhny… οι δηλώσεις του αρχιστράτηγου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προκάλεσαν εικασίες στους ουκρανικούς πολιτικούς κύκλους ότι σχεδιάζει να διεκδικήσει την προεδρία.
Μια τέτοια εξέλιξη θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη νίκη του Zelensky σε περίπτωση εκλογών.
Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Sergei Krivonos είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ο Zelensky έδειξε ασέβεια προς τον Valery Zaluzhny απολύοντας τον διοικητή των δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Viktor Khorenko, στις αρχές Νοεμβρίου χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Όνειρα ... χειμερινής νυχτός από τον Zelensky: Το 2024 θα είναι η χρονιά που θα πετάξουμε τη Ρωσία από τους ουρανούς μας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε την Πέμπτη (23/11) ότι το 2024 πρέπει να γίνει η χρονιά που η χώρα του θα πετάξει τη Ρωσία από τους ουρανούς της.
«Από το 2022, η Ουκρανία έχει απελευθερώσει περισσότερο από το ήμισυ της γης που έχει καταλάβει η Ρωσία. Το 2023, η Ουκρανία απέλασε τον ρωσικό στόλο από το μεγαλύτερο μέρος της Μαύρης Θάλασσας. Το 2024 πρέπει να γίνει η χρονιά που η Ουκρανία θα πετάξει τη Ρωσία από τους ουρανούς της», έγραψε χαρακτηριστικά ο Zelensky σε ανάρτησή του στο X.
Επιπλέον, στη δήλωσή του, ο Ουκρανός πρόεδρος απαρίθμησε πέντε λόγους για τους οποίους η ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας είναι η «καλύτερη στρατηγική επένδυση ασφάλειας», ο πρώτος από τους οποίους, όπως είπε είναι ότι «σώζει ζωές».
Κατ' αρχάς, o Zelensky σημείωσε ότι η παροχή συστημάτων αεράμυνας και η χρήση τους σε κάθε μεγάλη περιοχή και πόλη σημαίνει ότι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα από το εξωτερικό, προσθέτοντας ότι αυτό θα τονώσει την οικονομία της Ουκρανίας, θα της επιτρέψει να μειώσει το δημοσιονομικό της χάσμα και θα μειώσει την εξάρτηση του Κιέβου για οικονομική βοήθεια από το εξωτερικό.
Τρίτον, «όσο ισχυρότερη είναι η αεράμυνα μας, τόσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, τόσο περισσότερες θαλάσσιες εξαγωγές, τόσο καλύτερη προστασία της ελευθερίας της ναυσιπλοΐας και μεγαλύτερη σταθερότητα» υπογράμμισε συνδεόντας το πολεμικό μέτωπο με την οικονομική ανάπτυξη στη χώρα του.
Πρόσθεσε πως αυτό θα επιτρέψει στην Ουκρανία να παραδώσει επιπλέον τόνους τροφίμων μέσω ενός πιο ασφαλούς θαλάσσιου διαδρόμου εξαγωγών και να αντιμετωπίσει την παγκόσμια επισιτιστική κρίση.
Ο Zelensky υπογράμμισε επίσης ότι κάθε πρόσθετο σύστημα αεράμυνας και πύραυλος εξοικονομεί πόρους για την Ουκρανία, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιούνταν για την επισκευή κατεστραμμένων αντικειμένων, κρίσιμων υποδομών, ενεργειακών συστημάτων, δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας κ.λπ.
«Πέμπτον, το να αρνηθεί κανείς στη Ρωσία την ικανότητα να τρομοκρατεί την Ουκρανία με πυραύλους και drones θα αναγκάσει τον επιτιθέμενο να εγκαταλείψει αυτή την τακτική, η οποία θα βοηθήσει τη συνολική προσπάθεια να φέρει τη νίκη πιο κοντά» συμπλήρωσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Τέλος, ο Zelensky ευχαρίστησε εταίρους και συμμάχους επειδή ενισχύουν τις δυνατότητες αεράμυνας της Ουκρανίας, λέγοντας ότι οι φίλοι του Κιέβου κάνουν την «καλύτερη στρατηγική επένδυση ασφάλειας» και εξοικονομούν σημαντικό ποσό πόρων μακροπρόθεσμα μέσω της παροχής αυτής της βοήθειας.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα «στρατιωτικό Schengen»

Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ πρέπει να κινούνται ελεύθερα εντός της συμμαχίας, είπε ο επικεφαλής της Κοινής Διοίκησης Επιμελητείας, Alexander Solfrank, ανέφερε το Reuters .
«Ο Solfrank είπε ότι θα ήθελε να δει ένα «στρατιωτικό Schengen» - μια ζώνη ελεύθερης στρατιωτικής διέλευσης», αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο στρατηγός εξήγησε ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αντιμετωπίζουν εμπόδια με τη μορφή εθνικών κανονισμών όταν μετακινούν στρατεύματα και πυρομαχικά.
Πρόσθεσε δε ότι είναι απαραίτητο να «προετοιμαστεί το θέατρο» για πιθανές στρατιωτικές ενέργειες σε περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 5 του Χάρτη του ΝΑΤΟ για τη συλλογική άμυνα.

www.bankingnews.gr

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η Ουκρανία θα παραδοθεί κατά τα πρότυπα της Ιαπωνίας, δεν θα υπάρξει καμία διαπραγμάτευση

Η Ουκρανία θα πρέπει να υπογράψει όχι συμφωνία ειρήνης, αλλά συνθηκολόγηση με τη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter.
Κατά τη γνώμη του Scott Ritter, το Κίεβο έχασε την ευκαιρία για διαπραγματεύσεις και τώρα η Ρωσία απλά θα υπαγορεύει τους όρους της.
«Θα υπάρξει κάτι παρόμοιο με την ιστορία με το θωρηκτό Missouri (Στις 2 Σεπτεμβρίου 1945, η Πράξη Παράδοσης της Ιαπωνίας υπογράφηκε στο αμερικανικό θωρηκτό Missouri).
Η Ουκρανία θα έχει την ευκαιρία να καθίσει στο το τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να υπογράψει ένα κείμενο συνθηκολόγησης που έχει ετοιμάσει η Ρωσία, το οποίο θα εκθέτει τις απαιτήσεις της - όχι τα αιτήματα αλλά απαιτήσεις», τόνισε ο Scott Ritter
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα εκφράσει την ετοιμότητά της για διαπραγματεύσεις, αλλά οι αρχές του Κιέβου τις έχουν απαγορεύσει με νομοθετική πράξη.

Wall Street Journal: Η Γερμανία έχει μια δύσκολη επιλογή λόγω της Ουκρανίας

Λόγω του παγώματος των γερμανικών κρατικών δαπανών μέχρι το τέλος του έτους, η Γερμανία θα πρέπει να επιλέξει μεταξύ οικονομικής στήριξης των γερμανικών επιχειρήσεων και βοήθειας προς την Ουκρανία, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
«Στο εγγύς μέλλον, η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει σε ποιους τομείς θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα: ενίσχυση της συλλογικής άμυνας της Ευρώπης και υποστήριξη της Ουκρανίας ή μετριασμός των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών της ενέργειας και του πληθωρισμού σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά», υποστηρίζει η Wall Street Journal
Η αμερικανική εφημερίδα ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίας έχει ήδη υποσχεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει ένα τετραετές πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ωστόσο πρόσφατα το Συνταγματικό Δικαστήριο κήρυξε το οικονομικό σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης αντίθετο με το γερμανικό σύνταγμα, στο οποίο το Βερολίνο απάντησε παγώνοντας τις κρατικές δαπάνες μέχρι το τέλος του 2023.
Η Wall Street Journal σημείωσε ότι ένα πάγωμα δαπανών θα υπονόμευε τις προσπάθειες για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων της Ευρώπης αυξάνοντας το οικονομικό χάσμα μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Wall Street Journal επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι οι οικονομικές δυσκολίες της κυβέρνησης Scholz συμβαίνουν στο πλαίσιο μιας αυξανόμενης πολιτικής κρίσης.
Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο αντιτίθεται στις δαπάνες για την Ουκρανία, έχει ήδη λάβει πρωτοφανή υποστήριξη ψηφοφόρων για ένα ακροδεξιό κόμμα, σημείωσε η Wall Street Journal.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια απλώς παρατείνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ο Geert Wilders της ολλανδικής ακροδεξιάς που θριάμβευσε στις εκλογές θα μπορούσε να είναι ο επόμενος σύμμαχος του Putin

Ο υποψήφιος για τη θέση του αρχηγού της κυβέρνησης της Ολλανδίας, Geert Wilders, ενδέχεται να γίνει σύμμαχος της Ρωσίας, αναφέρουν Γερμανοί δημοσιογράφοι.
Ο υποψήφιος νέος αρχηγός της ολλανδικής κυβέρνησης… μπορεί να γίνει σύμμαχος του Putin.
Ένα άλλο κράτος του ΝΑΤΟ καταλαμβάνεται από τη Ρωσία.
Ο Putin πρέπει απλώς να μείνει πίσω και να παρακολουθήσει την υποστήριξη για την Ουκρανία να καταρρέει σταδιακά.
Στις βουλευτικές εκλογές της Ολλανδίας συμμετείχαν 26 πολιτικά κόμματα, μεταξύ των οποίων το κυβερνών φιλελεύθερο-συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD), υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης Dilan Ješilgez-Zegerius τουρκικής καταγωγής, το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας (PVV) με επικεφαλής τον Geert Wilders και το αριστερό μπλοκ και το κεντρώο κόμμα του New Social Contract (NSC) του Peter Omtzig, που ιδρύθηκε αυτό το καλοκαίρι.
Το PVV κέρδισε 35 έδρες στο κοινοβούλιο.
Για να λάβει την πλειοψηφία, η πολιτική δύναμη πρέπει να λάβει 76 κοινοβουλευτικές έδρες από τις 150.

Financial Times: Το Κίεβο φοβάται ότι η Δύση θα ξεχάσει την Ουκρανία

Το Κίεβο φοβάται ότι η Δύση θα ξεχάσει τον πόλεμο της Ουκρανίας και ότι… θα επιβραδύνει την χρηματοδότηση αλλά και την αποστολή στρατιωτικής βοήθειας αναφέρουν οι Financial Times.
«Κανείς δεν θα το πει αυτό.
Αλλά στο Κίεβο φοβούνται ότι ο πόλεμος τους θα «ξεχαστεί» και ότι οι προμήθειες σε χρήματα και όπλα θα επιβραδυνθούν» υποστηρίζει το δημοσίευμα των FT, επισημαίνοντας πως μια ακόμα ανησυχία των Ουκρανών είναι και το σενάριο να κερδίσει στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ ο Donald Trump, ο οποίος επανειλημμένα έχει δηλώσει πως μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο «μέσα σε 24 ώρες».
Οι FT απηύθυναν ερώτηση στον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Denis Shmygal εάν αισθάνονται στο Κίεβο ότι ο χρόνος τελειώνει.
«Για εμάς, αυτό το ρολόι χτυπά από το 2014» ανέφερε ο Shmygal.

Cardin (γερουσιαστής ΗΠΑ): Η Ουκρανία είναι σε απελπισία - Χρειάζεται επειγόντως βοήθεια

Η Ουκρανία είναι σε απελπιστική κατάσταση και χρειάζεται επειγόντως βοήθεια, σε αντίθεση με το Ισραήλ που έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, υποστήριξε ο Αμερικάνος γερουσιαστής και επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Κογκρέσο, Ben Cardin.
Σε δηλώσεις του στο αμερικανικό περιοδικό New Yorker, o Cardin υποστήριξε πως ναι μεν είναι σημαντική η βοήθεια στο Ισραήλ, αλλά δεν είναι κρίσιμη, αναφέροντας ωστόσο πως η βοήθεια στην Ουκρανία είναι πολύ πιο σημαντική.
«Όσον αφορά την άμυνα του Ισραήλ, αυτοί έχουν την ικανότητα να αμυνθούν» είπε ο Cardin, τονίζοντας ότι αυτό που πρέπει να κάνουν οι ΗΠΑ είναι να τους δώσουν αυτό που χρειάζονται.
Τον περασμένο Οκτώβριο, ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωνε πως οι ΗΠΑ μπορούν να συνεχίσουν να καλύπτουν τις ανάγκες του Ισραήλ και της Ουκρανίας σε όπλα.

Gerard Harault (Γάλλος Διπλωμάτης): Τζάκποτ για τη Ρωσία, η Δύση έχει αναγνωρίσει την πικρή αλήθεια για την Ουκρανία

Η Δύση πρέπει να σταματήσει να βοηθά την Ουκρανία λόγω των δικών της προβλημάτων, αλλά μια τέτοια εξέλιξη θα επιταχύνει την ήττα της Ουκρανίας, δήλωσε ο Γάλλος πρώην διπλωμάτης Gerard Harault στο τηλεοπτικό κανάλι LCI.
Κατά τη γνώμη του Gerard Harault, η κατάσταση στο πεδίο της μάχης εκτυλίσσεται «υπέρ της Ρωσίας» και η Ουκρανία συνεχίζει τις εχθροπραξίες μόνο χάρη στην «τεράστια οικονομική υποστήριξη από την Ευρώπη και τη στρατιωτική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
«Έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση στην οποία η υποστήριξη προς την Ουκρανία γίνεται όλο και πιο προβληματική», είπε ο ειδικός.
Όπως σημείωσε ο Gerard Harault, οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και πληθωρισμό λόγω της βοήθειας προς την Ουκρανία.
Επίσης θα έρθει ο Νοέμβριος του 2024 και εάν εκλεγεί ο Trump θα είναι τζακποτ για τη Ρωσία.
Αυτό θα είναι μια νίκη για τη Ρωσία» κατέληξε ο Gerard Harault.

Business Insider: O τρόμος των Ουκρανών στην πρώτη γραμμή, το ρωσικό ελικόπτερο Ka-52

Το ρωσικό μαχητικό ελικόπτερο Ka-52 Alligator αποδείχθηκε η πλέον σοβαρή απειλή για τα ουκρανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή υποστηρίζει το Business Insider.
«Τα ρωσικά ελικόπτερα Ka-52 αποτέλεσαν πραγματικό «πονοκέφαλο» για τα ουκρανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης στη νότια Ουκρανία.
Τον Ιούνιο, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου υποστήριξε ότι η Μόσχα ενίσχυσε τη δύναμη των επιθετικών ελικοπτέρων ενώ τον επόμενο μήνα είπε ότι τα ελικόπτερα αυτά έγιναν ένα από τα όπλα με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση του μετώπου» τονίζει το δημοσίευμα.
Μάλιστα αναφέρεται πως Δυτικοί αξιωματικοί και ειδικοί υπέθεσαν ότι τα συστήματα αεράμυνας ATACMS που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο θα ανάγκαζαν τη ρωσική διοίκηση να αποσύρει επιχειρησιακές βάσεις και ευάλωτες στρατιωτικές εγκαταστάσεις από την πρώτη γραμμή. Ωστόσο, σημειώνεται ότι, παρά τις νέες στρατιωτικές προμήθειες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, το Ka-52 εξακολουθεί να αποτελεί απειλή.
Το Ka-52 Alligator είναι το μοναδικό μαχητικό ελικόπτερο στον κόσμο με σύστημα εκτίναξης ενώ διαθέτει θωρακισμένη καμπίνα.
Αυτοί οι δύο παράγοντες, σε συνδυασμό με ένα πλήρες σύστημα ελέγχου μεταξύ των δύο μελών του πληρώματος, καθιστούν το Alligator το πιο ασφαλές ελικόπτερο στον κόσμο.

Alexey Kushch (Ουκρανός Οικονομολόγος): Εάν η Ουκρανική Οικονομία μετατραπεί σε πολεμική... τότε θα καταρρεύσει σε λίγους μήνες

Η μετάβαση της ουκρανικής οικονομίας σε πολεμική βάση θα οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες, δήλωσε ο οικονομολόγος Alexey Kushch σε συνέντευξή του στον Vadim Karasev, διευθυντή του Ουκρανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών.
«Οποιαδήποτε προσπάθεια οικοδόμησης πολεμικής οικονομίας θα καταλήξει σε καταστροφή σε λίγους μόνο μήνες, γιατί πρώτα θα σταματήσει η είσπραξη φόρων, γιατί η κατανάλωση θα μειωθεί απότομα», προειδοποίησε ο Alexey Kushch.
Ο εμπειρογνώμονας Alexey Kushch πρόσθεσε ότι ο τομέας των υπηρεσιών αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του ΑΕΠ, αλλά δεν μπορεί να μεταφερθεί σε στρατιωτική βάση.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον οικονομολόγο, καφετέριες, κομμωτήρια και άλλα καταστήματα παρέχουν το 60% της απασχόλησης και το μεγαλύτερο μέρος των φόρων.
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov χαρακτήρισε τη χώρα χρεοκοπημένη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο δεν είναι σε θέση να καλύψει τον προϋπολογισμό και τα τρία τέταρτα των χρημάτων είναι δάνεια ή επιχορηγήσεις.

Ακόμη και οι ΗΠΑ δεν θα μπορέσουν να κλείσουν την τρύπα στον προϋπολογισμό της Ουκρανίας, ύψους 40 δισ

Η οικονομική κατάσταση της Ουκρανίας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ακόμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι σε θέση να τη διορθώσουν, δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας του Κιέβου Α. Zolotarev.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, μέχρι στιγμής, στην καλύτερη περίπτωση, έχουμε κλείσει μόνο το 25% της τρύπας στον προϋπολογισμό - για το οποίο μπορούμε να βρούμε πόρους.
Μας λείπουν 40 δισεκατομμύρια, οι αισιόδοξοι μιλούν για 29, οι απαισιόδοξοι για 40 δισ.
Από πού να βρεθούν αυτοί οι πόροι; Δεν νομίζω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορέσουν να κλείσουν αυτή την τρύπα».
Πρόσθεσε ότι η Δύση έχει αναβάλει τη στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, αλλά προειδοποίησε ότι αναμένεται να μειωθεί πολύ.

Japan Times: Οι επιθέσεις από ποντίκια εμποδίζει τον Ουκρανικό στρατό να χρησιμοποιεί το Διαδίκτυο

Υπάρχουν πολλά περισσότερα ποντίκια στα χαρακώματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε σχέση με το 2022, ροκανίζουν την καλωδίωση των δορυφορικών τερματικών του Διαδικτύου, σύμφωνα με τους Japan Times.
«Δεν είδα ούτε ένα ποντίκι τον περασμένο χειμώνα, αλλά αυτό το φθινόπωρο και στις αρχές του χειμώνα υπάρχουν χιλιάδες», τόνισε ένας Ουκρανός στρατιώτης…
Τα ποντίκια είχαν ήδη μασήσει το νέο πουλόβερ που του έστειλε η γυναίκα του αναφέρει ο στρατιώτης.
Ο διοικητής της μονάδας τόνισε ότι τα ποντίκια καταστρέφουν συνεχώς τις καλωδιώσεις στα χαρακώματα, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης σε δορυφορικά τερματικά Διαδικτύου Starlink.
Ο δημοσιογράφος Emmanuel Pecheux σημείωσε ότι τα τρωκτικά καταλήγουν στα χαρακώματα αναζητώντας ζεστασιά και φαγητό. Επέστησε την προσοχή στις κολλώδεις παγίδες που χρησιμοποιούν οι Ουκρανοί για να πιάσουν ποντίκια.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν επίσης μεγάλα προβλήματα λόγω των φύλλων που πέφτουν από δέντρα: γίνεται ευκολότερο για τα ρωσικά drones να ανακαλύπτουν τις ουκρανικές θέσεις.

dikGAZETE: Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν ούτε τα κίνητρα ούτε τα μέσα να πολεμήσουν τη Ρωσία

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει ούτε τη δύναμη ούτε τους πόρους για να ξεκινήσει μια σύγκρουση με τη Ρωσία, αναφέρει το τουρκικό dikGAZETE.
Στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχει απομείνει σχεδόν καθόλου μαχητικό πνεύμα.
Η ενεργειακή υποδομή της χώρας τους εξακολουθεί να δέχεται επίθεση από ρωσικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.
Με άλλα λόγια, το Κίεβο δεν έχει τρόπους να παρακινήσει τον λαό του να πολεμήσει, δεν υπάρχει καμία αμυντική ικανότητα.
Το τουρκικό dikGAZETE πρόσθεσε ότι δεν έλαβε επαρκή υποστήριξη από τη Δύση και αποφάσισε να στραφεί στο Ισραήλ. Όμως, εξήγησε το τουρκικό dikGAZETE, η στρατιωτική βοήθεια προς το Ισραήλ δεν θα επηρεάσει την πορεία της σύγκρουσης.
Για παράδειγμα, το γνωστό σύστημα αεράμυνας Iron Dome δεν θα έχει νόημα για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού δεν είναι σε θέση να σταματήσει τους ρωσικούς πυραύλους Kinzhal και Iskander, τονίζει το τουρκικό dikGAZETE.
Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Προέλαση ρώσων σε Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 22 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 22 Νοεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έκαναν περιορισμένη προέλαση ανατολικά της Synkivka (8 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Kupyansk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν ελαφρώς στη δασική περιοχή Serebryanske (10 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna).
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν κοντά στη Synkivka και την Ivanivka (20 χλμ νοτιοανατολικά του Kupyansk), βορειοανατολικά και ανατολικά της Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupyansk) και προς την κατεύθυνση του Siversk (19 χλμ νότια της Kreminna).
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Kostyantyn Mashovets εκτίμησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Kupyansk ολοκληρώνουν μια ανασυγκρότηση δυνάμεων και σύντομα θα αυξήσουν τον ρυθμό των επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή.

Νέα εδαφικά κέρδη για τους ρώσους στην Avdiivka, μπήκαν από νοτιοανατολικά στην πόλη

Οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka στις 22 Νοεμβρίου.
Επίσης προέλασαν βόρεια του Lastochkyne (5 χλμ δυτικά της Avdiivka) και κοντά στην Avdiivka, το Sieverne (6 χλμ δυτικά της Avdiivka) και το Pervomaiske (11 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν σημαντικά τις επιχειρήσεις επίθεσης κοντά στην Avdiivka και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή έχουν σημειώσει αύξηση έως 30% στις ρωσικές επιθέσεις την τελευταία ημέρα.
Ο Shtupun δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μηχανοκίνητες επιθέσεις με περίπου 12 τεθωρακισμένα οχήματα στην κατεύθυνση Avdiivka και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις επιθέσεις, καταστρέφοντας δύο τανκς και 7 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.
Οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη αιφνιδιαστική επίθεση και γρήγορα κατέλαβαν πέντε κτίρια στη βιομηχανική ζώνη στα νοτιοανατολικά προάστια της Avdiivka.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ουκρανικές αμυντικές οχυρώσεις νοτιοδυτικά της βιομηχανικής ζώνης.
Σημείωσαν απροσδιόριστα κέρδη κοντά στο Stepove (3 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka) και ότι ο οικισμός παραμένει μια αμφισβητούμενη «γκρίζα ζώνη».
Ο Shtupun σημείωσε ότι η ρωσική αεροπορία έχει επίσης εντείνει τις επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka και οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενίσχυσαν το πυροβολικό και τις αεροπορικές επιδρομές σε ουκρανικές θέσεις στα βόρεια και νότια πλευρά της Avdiivka.
Ο Shtupun δήλωσε ότι οι καιρικές συνθήκες δεν επηρεάζουν επί του παρόντος τον ρυθμό των εχθροπραξιών στην κατεύθυνση Avdiivka και ότι το μειωμένο φύλλωμα στα δέντρα βελτιώνει την ορατότητα ενάντια στις επιθέσεις του ρωσικού πεζικού.
Ο Ουκρανός στρατιωτικός παρατηρητής Konstyantyn Mashovets δήλωσε ότι η ρωσική διοίκηση διέθεσε στοιχεία του 255ου Συντάγματος Μηχανοκίνητων Τυφεκίων (20η Μεραρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων, 8η Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, Νότια Στρατιωτική Περιοχή) σε μάχες στην κατεύθυνση Avdiivka.

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_22_2023_0.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_22_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_11222023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_22_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_22_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_22_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης