Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμός για δήλωσεις του Πάπα Φραγκίσκου περί γενοκτονίας στη Γάζα - Απόπειρες διάψευσης από το Βατικανό

Χαμός για δήλωσεις του Πάπα Φραγκίσκου περί γενοκτονίας στη Γάζα - Απόπειρες διάψευσης από το Βατικανό
Οι Παλαιστίνιοι που συναντήθηκαν μαζί του επέμειναν ότι το έκανε, ενώ το Βατικανό το διέψευσε
Έντονες συζητήσεις προέκυψαν σήμερα σε δυτικά, και όχι μόνον, μέσα ενημέρωσης σήμερα (22/11) για το κατά πόσο ο Πάπας Φραγκίσκος χρησιμοποίησε τον όρο «γενοκτονία» για να περιγράψει τα γεγονότα στη Γάζα.
Οι Παλαιστίνιοι που συναντήθηκαν μαζί του επέμειναν ότι το έκανε, ενώ το Βατικανό το διέψευσε.
Οι αντικρουόμενες μαρτυρίες εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με 10 Παλαιστίνιους που συνάντησαν τον Πάπα το πρωί της Τετάρτης, μετά από μια ξεχωριστή συνάντηση με Ισραηλινούς συγγενείς ομήρων που κρατήθηκαν στη Γάζα.
«Όταν μοιραστήκαμε τις ιστορίες των οικογενειών που σκοτώθηκαν (στη Γάζα) ανέφερε "βλέπω τη γενοκτονία»», έκανε γνωστό η Shireen Awwad Hilal, η οποία διδάσκει στο Βιβλικό Κολλέγιο της Βηθλεέμ.
«Ήταν πολύ ξεκάθαρο, η λέξη γενοκτονία δεν προήλθε από εμάς. Προήλθε από την Αυτού Αγιότητα, τον Πάπα» τόνισε επαναλαμβάνοντας τα λόγια του.
Ωστόσο, μια δήλωση που εστάλη από τον εκπρόσωπο του Βατικανού Matteo Bruni, απαντώντας σε ερώτηση που έστειλε ανταποκριτής, ανέφερε το αντίθετο σε μία απόπειρα διάψευσης.
«Δεν γνωρίζω ότι [ο Πάπας] χρησιμοποίησε τέτοια λέξη. Χρησιμοποίησε όρους που εξέφρασε στο γενικό ακροατήριο και λέξεις που σε κάθε περίπτωση αντιπροσωπεύουν την τρομερή κατάσταση που βιώνεται στη Γάζα», ανέφερε η ... μεσοβέζικη διάψευση του Bruni.
Άλλοι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Τύπου των Παλαιστινίων συμφώνησαν ότι είχαν ακούσει τον Πάπα να χρησιμοποιεί τη λέξη γενοκτονία.
«Ήμασταν όλοι εκεί. Το ακούσαμε και κανείς δεν έχει πρόβλημα ακοής», είπε η Hilal όταν πιέστηκε από τους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης