Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έντρομες οι ΗΠΑ ανησυχούν για την πιθανή μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία

Έντρομες οι ΗΠΑ ανησυχούν για την πιθανή μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στη Ρωσία
Είναι πιθανό η Τεχεράνη να κάνει το επόμενο βήμα στη στήριξη της Μόσχας παρέχοντας βαλλιστικούς πυραύλους
Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την πιθανή μεταφορά βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από το Ιράν στη Ρωσική Ομοσπονδία.
Τη δήλωση έκανε ο συντονιστής στρατηγικών επικοινωνιών του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, John Kirby. Σύμφωνα με τον ίδιο, η χρήση τέτοιων πυραύλων στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Ιράν φέρεται ήδη να προμηθεύει στη Ρωσία διάφορους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταφοράς δεδομένων, κατευθυνόμενων βομβών και πυρομαχικών πυροβολικού.
Έτσι, είναι πιθανό η Τεχεράνη να κάνει το επόμενο βήμα στη στήριξη της Μόσχας παρέχοντας βαλλιστικούς πυραύλους.
Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης σημείωσε επίσης ότι το πρόσφατο ταξίδι του Ρώσου υπουργού Άμυνας Shoigu στο Ιράν, όπου γνώρισε νέους τύπους βαλλιστικών πυραύλων, το οποίο προκάλεσε πολλές υποψίες από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Οι αμερικανικές αρχές υποψιάζονται ότι η Ρωσία, σε αντάλλαγμα για στρατιωτική υποστήριξη, προσφέρει στο Ιράν συνεργασία στον τομέα της πυραυλικής άμυνας, των συστημάτων αεράμυνας και των στρατιωτικών ηλεκτρονικών, ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχουν στοιχεία για αυτό.

www.bankingneews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης