Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέφτασαν στη Σερβία τα 12 κυπριακά ελικόπτερα Mi-35P - Τελειώνει ο εφιάλτης - Ο ρόλος της Ρωσίας

Κατέφτασαν στη Σερβία τα 12 κυπριακά ελικόπτερα Mi-35P - Τελειώνει ο εφιάλτης - Ο ρόλος της Ρωσίας
Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Πάφου στη Κύπρο και έφτασαν στην σερβική στρατιωτική αεροπορική βάση Batajnica στο Βελιγράδι
Όλα δείχνουν πως ολοκληρώθηκε η μεταφορά 11 ελικοπτέρων μάχης τύπου Mi-35P σοβιετικής προέλευσης από την Κύπρο προς την Σερβία. Η μεταφορά λέγεται πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία μετά από τρεις συνολικά πτήσεις ενός αεροσκάφους τύπου An-124-100 της εταιρείας Antonov Airlines.
Έφτασε για τα καλά η "εποχή της λάσπης" στην Ουκρανία-Το "έστρωσε" στο Λουγκάνσκ ενώ στην Αβντίιβκα κοκάλωσαν από το κρύο οι επιχειρήσεις (Βίντεο)
Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Πάφου στη Κύπρο και έφτασαν στην σερβική στρατιωτική αεροπορική βάση Batajnica στο Βελιγράδι. Η όλη διαδικασία διήρκησε από τις 19 μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου, λένε οι αναφορές.
Υπανθυμίζεται πως αυτά τα ελικόπτερα τα αγόρασαν οι Σέρβοι για τον στρατό τους από την Εθνοφρουρά της Κύπρου. Οι Κύπριοι με την σειρά τους είχαν αγοράσει 12 μονάδες ελικοπτέρων Mi-35P από τη Ρωσία το 2001, ωστόσο ένα από αυτά χάθηκε στο παρελθόν.
Η απόφαση να πουλήσει η Εθνοφρουρά τα ελικόπτερά της στην Σερβία ήταν σχεδόν μονόδρομος, μιας και είναι αδύνατο για τον κυπριακό στρατό να τα συντηρήσει εξαιτίας των κυρώσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία σε στρατιωτικό-τεχνικό επίπεδο. Έτσι, από το 2014 δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους συνεργασίες μεταξύ Λεμεσού και Μόσχας, πράγμα που μετέτρεψε τα ελικόπτερα σε έναν υλικοτεχνικό εφιάλτη για την Εθνοφρουρά.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης