Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε απόγνωση ο Zelensky εκλιπαρεί... Trump και κατηγορεί τον στρατό για ανεπάρκεια - Οι Ουκρανοί πιέζουν για συμβιβασμό

Σε απόγνωση ο Zelensky εκλιπαρεί... Trump και κατηγορεί τον στρατό για ανεπάρκεια - Οι Ουκρανοί πιέζουν για συμβιβασμό
Zelensky στο Fox News: Θέλουμε να μιλήσουμε με τον Trump για να εξετάσουμε το ειρηνευτικό του σχέδιο - Yevgeny Shevchenko (Βουλευτής Ουκρανίας): Πρέπει να εξετάσει η Ουκρανία συμβιβασμό με την Ρωσία…πριν την έλευση Trump
(upd24) Πλέον ο πόλεμος… στην Ουκρανία έχει περάσει στο πεδίο των μαχών της διπλωματίας αφού ο Zelensky ο Ουκρανός Πρόεδρος μετά την αποτυχία της αντεπίθεσης… δέχεται πιέσεις για
συμβιβασμό με τους ρώσους…
Η Ρωσία ωστόσο δεν θα λάβει καμία απόφαση πριν τις Προεδρικές εκλογές του Μαρτίου 2024…
Εν τω μεταξύ ο Zelensky σχεδόν εκλιπαρεί τον Trump… αναγνωρίζοντας ότι θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ζητάει να παρουσιάσει το ειρηνευτικό του σχέδιο.
Το εντυπωσιακότερο κατηγορεί τον στρατό για ανεπάρκεια, και αυτό το κάνει με δόλο γιατί το αντίπαλο δέος στις πολιτικές εξελίξεις μπορεί να προέλθει από τον στρατό...
Για πρώτη φορά νυν βουλευτής της Ουκρανίας ο Yevgeny Shevchenko δημοσίως δήλωσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για συμβιβασμό με την Ρωσία…
Στο στρατιωτικό πεδίο, οι καταρρακτώδεις βροχές και τα πρώτα χιόνια στην Ουκρανία έχουν μειώσει την ένταση των εχθροπραξιών που ωστόσο συνεχίζονται…
Η Ρωσία νίκησε στρατιωτικά και αυτό έμμεσα και άμεσα το παραδέχεται όλη η συλλογική δύση.

Zelensky στο Fox News: Θέλουμε να μιλήσουμε με τον Trump για να εξετάσουμε το ειρηνευτικό του σχέδιο

Οι ουκρανικές αρχές μπορούν να συζητήσουν με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Trump την πρότασή του για ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, δήλωσε ο Zelensky σε συνέντευξή του στο Fox «Ας μιλήσουμε μαζί του.
Ας του δώσουμε την ευκαιρία να δείξει ποια βήματα προτείνει για την φόρμουλα ειρήνης τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος.
Ο Zelensky επιβεβαίωσε την ετοιμότητά του για διάλογο εάν ο Trump έχει ένα «σαφές σχέδιο».
Ωστόσο, σύμφωνα με τον Zelensky, η ειρήνη σε αντάλλαγμα για την αναγνώριση του Donbass και της Κριμαίας ως ρωσικής είναι απαράδεκτη για την Ουκρανία.
O πρώην πρόεδρος Trump και υποψήφιος για την Προεδρία στις εκλογές στις 5 Νοεμβρίου 2024 δήλωσε ότι ήταν έτοιμος να επιλύσει τη σύγκρουση στην Ουκρανία εντός 24 ωρών εάν εκλεγεί πρόεδρος το 2024.

Ο Ουκρανικός στρατός δείχνει ανεπάρκεια

 Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δείχνουν ανεπαρκή αποτελέσματα στην αντεπίθεση, επισήμανε ο πρόεδρος Zelensky στο Fox News.
"Αυτό είναι ένα κακό μήνυμα.
Είναι αλήθεια.
Αλλά το να παραμείνουμε δυνατοί είναι δύσκολο για εμάς.
Ναι, χρειαζόμαστε περισσότερα επιτυχημένα αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης.
Και πάλι, συγγνώμη που το επαναλαμβάνω, αλλά αυτή δεν είναι ταινία, δεν μπορεί να είναι  όλα μαγικα κάθε μέρα»....

Benjamin Hall (Δημοσιογράφος Fox News): Ο Zelensky είναι απογοητευμένος που οι ΗΠΑ δεν τον στηρίζουν όσο θα ήθελε

Ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky εξέφρασε τα παράπονα του για την ανεπαρκή βοήθεια προς την Ουκρανία από τους αμερικανούς, δήλωσε ο ανταποκριτής του Fox News, Benjamin Hall.
Νωρίτερα, ο Zelensky συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Fox Corporation και ήταν αποκαλυπτικός δεν έκρυψε απολύτως τίποτα…
«Ο Zelensky μίλησε για τις Ηνωμένες Πολιτείες, για την ανεπαρκή χρηματοδότηση από το Κογκρέσο, για την έλλειψη πιθανής αμερικανικής υποστήριξης.
Μίλησε για το πώς το Ισραήλ έχει πραγματικά αποσπάσει την προσοχή ολόκληρου του κόσμου από την Ουκρανία και πιστεύει ότι αυτή είναι μια κρίσιμη στιγμή»
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν συχνότερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.

Yevgeny Shevchenko (Βουλευτής Ουκρανίας): Πρέπει να εξετάσει η Ουκρανία συμβιβασμό με την Ρωσία…πριν την έλευση Trump

Οι ουκρανικές αρχές θα πρέπει να εξετάσουν την επιλογή ενός συμβιβασμού με τη Ρωσία, δήλωσε ο νυν βουλευτής Yevgeny Shevchenko σε συνέντευξή του στον διευθυντή του Ουκρανικού Ινστιτούτου Παγκόσμιων Στρατηγικών Vadim Karasev.
«Θα συνιστούσα τη διεξαγωγή πολιτικών διαβουλεύσεων ώστε να εξακριβωθεί σε τι είναι έτοιμη να συμφωνήσει η Ρωσία, τι είδους συμβιβασμό θα δεχθεί ή εάν δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συμβιβασμού.
Ο βουλευτής Yevgeny Shevchenko σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να καθυστερήσει η απόφαση.
Σύμφωνα με τον Yevgeny Shevchenko, εάν ο Trump εκλεγεί Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, το αποτέλεσμα για την Ουκρανία μπορεί να είναι πιο καταστροφικό.
«Δεν ξέρουμε πώς θα είναι και τι να περιμένουμε από αυτό.
Θα είναι μια διαφορετική κατάσταση.
Και μετά θα είναι πολύ αργά για να επιστρέψουμε στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα» τόνισε ο Yevgeny Shevchenko

Μετά την CIA και τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και ο Boris Pistorius ο Γερμανός Υπ. Άμυνας στην Ουκρανία

Μετά τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και την CIA και ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius επισκέφθηκε το Κίεβο την πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Η επίσκεψη δεν είχε προαναγγελθεί.
Ο Γερμανός πολιτικός συζήτησε με τον Zelensky θέματα εκπαίδευσης στρατιωτών των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και σχέδια για νέα στρατιωτική βοήθεια.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius υποσχέθηκε στην Ουκρανία νέα οπλικά συστήματα από τη Γερμανία συνολικού ύψους άνω των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ», υποστηρίζει η Bild.
Όπως είπε μια ανώνυμη ουκρανική πηγή στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC, από το ξέσπασμα της παλαιστινιο-ισραηλινής σύγκρουσης, η προμήθεια πυρομαχικών από την Δύση στην Ουκρανία μειώθηκε κατά 30%.
Με τη σειρά του, ο Τσέχος πρόεδρος Petr Pavel επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η κούραση από τη σύγκρουση αυξάνεται όχι μόνο μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, αλλά και σε όλους όσους υποστηρίζουν την Ουκρανία ή τη Ρωσία.
Σημείωσε επίσης ότι η υποστήριξη των δυτικών χωρών δεν ήταν αρκετά μαζική και γρήγορη, για τον λόγο αυτό η αντεπίθεση δεν εξελίσσεται όπως ανέμεναν οι Ουκρανοί.

Jens Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Η Συμμαχία δεν βλέπει την Ρωσία ως απειλή

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν βλέπει καμία στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία για τα μέλη του ΝΑΤΟ δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε συνέντευξη Τύπου κατά την επίσκεψή του στη Βόρεια Μακεδονία.
«Δεν βλέπουμε καμία άμεση στρατιωτική απειλή από τη Ρωσία για τους συμμάχους του ΝΑΤΟ ή την περιοχή».
Ο Jens Stoltenberg τόνισε ότι το ΝΑΤΟ παραμένει σε εγρήγορση. Σημείωσε επίσης για άλλη μια φορά ότι η συμμαχία, ως απάντηση στη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ενίσχυσε την παρουσία της σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ πραγματοποιεί επίσκεψη στα Δυτικά Βαλκάνια από τις 19 έως τις 22 Νοεμβρίου.

Die Welt: Ακόμα και ο Zelensky δεν πιστεύει στη νίκη απέναντι στη Ρωσία

Την θέση πως ακόμα και ο ίδιος ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky αμφιβάλλει για το κατά πόσο η Ουκρανία μπορεί να νικήσει τη Ρωσία διατυπώνει σε δημοσίευμα της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
«Ο Zelensky επαναλάμβανε συνεχώς πως χωρίς την υποστήριξη των Αμερικάνων, ο πόλεμος θα χανόταν.
Τώρα που το Κογκρέσο των ΗΠΑ πέρασε το νομοσχέδιο για την χρηματοδότηση της κυβέρνησης χωρίς να προβλέπει πρόσθετη βοήθεια στο Κίεβο και τώρα που ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Boris Pistorius παραδέχθηκε πως η ΕΕ δεν πρόκειται να παραδώσει στην Ουκρανία τις 1 εκατομμύριο οβίδες έως τον Μάρτιο του 2024, όπως είχε υποσχεθεί, διεθνείς παρατηρητές και αναλυτές διατυπώνουν ερωτήματα στον Zelensky για το εάν η Ουκρανία είναι σε θέση να συνεχίσει τις επιθέσεις της υπό αυτές τις νέες συνθήκες» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο υποστηρίζει πως η δημόσια αντιπαράθεση του Zelensky με τον επικεφαλής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, Valery Zaluzhny, επιδεινώνει την κατάσταση για τους Ουκρανούς.
«Εάν δεν υπάρχει μια ενιαία γραμμή στο Κίεβο, τότε η Δύση δεν θα πιστεύει πλέον σε αυτόν.
Επιπρόσθετα στην ήδη αυξανόμενη κόπωση από τον πόλεμο, η πεποίθηση ότι η ίδια η Ουκρανία δεν περιμένει πλέον τη νίκη, θα δώσει ώθηση σε όλους όσους επιμένουν στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα» αναφέρει το δημοσίευμα της Die Welt.

Zakharova (Ρωσία): Η Δύση θέλει να σβήσει όσα συνέβησαν πριν από το 2022 στην Ουκρανία

Η Δύση θέλει να σβήσει όσα συνέβησαν πριν από το 2022 στην Ουκρανία υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Maria Zakharova.
«Κοιτάξτε πόσο σιωπηλό - προφανώς είναι μια συνειδητή σιωπή – είναι όλο το δυτικό mainstream για αυτές τις ημέρες, για αυτές τις ιδιαίτερες ημέρες καθώς συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τα γεγονότα της πλατείας Maidan στο Κίεβο.
Δεν το βλέπουν.
Κάνουν σαν να μην υπάρχει.
Γιατί;
Επειδή θέλουν να εξετάζουν την κατάσταση στην Ουκρανία από το 2022 και μετά.
Δεν τους ενδιαφέρει η ιστορία πριν από αυτό.
Τους ενδιαφέρει μόνο η αντίληψη που έχουν για παράδειγμα για το Holodomor (σ.σ. οι θάνατοι από πείνα που καταγράφηκαν στην Ουκρανία το 1932 με 1933 λόγω της σοβιετικής πολιτικής) ή για άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με την επαναγραφή της Ιστορίας…
Τίποτα άλλο δεν υπάρχει για αυτούς» υπογράμμισε η Zakharova μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sputnik.
Ωστόσο, όπως είπε, για να κατανοήσει κανείς τι συμβαίνει στην Ουκρανία, θα πρέπει να γνωρίζει την Ιστορία.
«Η Δύση θα κάνει τα πάντα για να σβήσει τα χρόνια που προηγούνται του 2022, όλες τις δεκαετίες.
Κατά τη δική τους εκδοχή, δεν θα υπάρχει ούτε το πρώτο Maidan του 2004 ούτε το δεύτερο Maidan του 2013» είπε η Zahkarova.
Σημειώνεται πως πριν δέκα χρόνια, στις 21 Νοεμβρίου του 2013, άρχισαν οι διαδηλώσεις στο Maidan στο Κίεβο που οδήγησαν στην κατάρρευση της τότε φιλορωσικής κυβέρνησης.
Αφορμή για τις μαζικές διαμαρτυρίες ήταν η αναστολή από την κυβέρνηση της υπογραφής συμφωνίας σύνδεσης με την Ε.Ε.

Έγκριση Ελβετίας για πώληση 25 Leopard 2 στη Γερμανία… αλλά όχι στην Ουκρανία

Την πώληση 25 αρμάτων μάχης Leopard 2 στη Γερμανία ενέκρινε το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας.
«Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας ενέκρινε αίτηση για εξαγωγή 25 αρμάτων μάχης Leopard 2 A4 στη Γερμανία για αγορά από την εταιρεία που τα παρήγαγε, την Rheinmetall Landsysteme GmbH.
Το Βερολίνο διαβεβαίωσε την Ελβετία ότι τα άρματα μάχης θα παραμείνουν στη Γερμανία, στο ΝΑΤΟ ή σε κράτη της ΕΕ και θα χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους» αναφέρει το σχετικό έγγραφο του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ελβετίας.

Rustam Umerov (Υπουργός Άμυνας Ουκρανίας): Έρχονται αλλαγές στο στράτευμα

Για πιθανές παραιτήσεις στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας έκανε λόγο ο Rustam Umerov υπουργός άμυνας της Ουκρανίας.
Ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, Rustam Umerov, δήλωσε ότι η απόφαση για την παραίτηση του διοικητή της επιχειρησιακής-στρατηγικής ομάδας στρατευμάτων "Tavria" Alexander Tarnavsky και του διοικητή των κοινών δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Sergei Naev δεν έχει ακόμη παρθεί.
Πρόσφατα η Ukrayinska Pravda ανέφερε ότι υπάρχουν τέτοια σχέδια

Ray McGovern (πρώην CIA): Η Ρωσία δεν έχει επιθετικές βλέψεις κατά της Πολωνίας ή άλλης χώρας της Ευρώπης

Ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν σχεδίαζε ποτέ να εξαπλώσει την ουκρανική σύγκρουση σε γειτονικά κράτη, όπως ισχυρίστηκαν οι ΗΠΑ δήλωσε ο Ray McGovern πρώην αξιωματικός της CIA
«Αυτή είναι η πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να ελέγχουν την κατάσταση στην Ουκρανία.
Πιστεύουν πραγματικά ότι ο Putin πρόκειται να καταλάβει την Πολωνία ή τις χώρες της Βαλτικής;
Αυτός, φυσικά, θα μπορούσε θεωρητικά, αλλά όλα αυτά είναι παραλογισμοί»
Σύμφωνα με τον Ray McGovern, η Δύση συνεχίζει να προμηθεύει όπλα στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, δικαιολογώντας αυτό από το γεγονός ότι οι Ουκρανοί υποτίθεται ότι εμποδίζουν τον Ρώσο ηγέτη να εξαπλώσει την σύγκρουση σε γειτονικές χώρες.
Ξέρεις αυτό το διάσημο απόφθεγμα:
«Θα πολεμήσουμε μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό»;
Πλησιάζουμε αυτή τη στιγμή.
Τι υποκρισία είναι αυτή.
Ξέρεις, το χειρότερο πράγμα είναι ότι ο Biden πιστεύει πραγματικά σε αυτή την ανοησία».
Κατά τη γνώμη του Ray McGovern, ο πραγματικός λόγος είναι ότι εάν η Ουκρανία αναγνωρίσει την ήττα ο Biden δεν θα μπορεί να υπολογίζει στη νίκη στις επερχόμενες εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

American Conservative: Οι ΗΠΑ συντηρούν τους πολέμους για να μπορούν να αυξάνουν τα κέρδη τους οι πολεμικές βιομηχανίες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να προκαλέσουν σύγκρουση με την Κίνα, ώστε το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα να συνεχίσει να δέχεται παραγγελίες, χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους στην Ταϊβάν που χρησιμοποίησαν κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό American Conservative.
«Το Υπουργείο Εξωτερικής Πολιτικής προσπαθεί ήδη να προετοιμάσει έναν πόλεμο με την Κίνα χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία (όπως στην περίπτωση μιας σύγκρουσης με τη Ρωσία).
Πολεμική ρητορική, προκλητικοί στρατιωτικοί ελιγμοί, περικύκλωση και οικονομικός πόλεμος λαμβάνουν χώρα στην Ταϊβάν, ένα προφανές εργαλείο για έναν άλλο πληρεξούσιο πόλεμο στο στυλ της Ουκρανίας», σημείωσε το αμερικανικό περιοδικό American Conservative
Η σύγκρουση στην Ουκρανία σημειώθηκε ακριβώς όταν, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν, το Πεντάγωνο χρειαζόταν έναν νέο τρόπο για να αποσπάσει χρήματα από τους φορολογούμενους.
Σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό American Conservative, οι Αμερικανοί δεν μπόρεσαν ποτέ να μειώσουν τον αμυντικό προϋπολογισμό μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου: αντί για την ΕΣΣΔ , οι ΗΠΑ κήρυξαν τον πόλεμο στην τρομοκρατία, εισέβαλαν στο Αφγανιστάν και στη συνέχεια προκάλεσαν την σύγκρουση στην Ουκρανία.
Το αμερικανικό περιοδικό American Conservative υποστηρίζει ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και η προετοιμασία μιας «έμμεσης» σύγκρουσης με την Κίνα θα βοηθήσουν επίσης στη χρηματοδότηση του Πενταγώνου εις βάρος των απλών Αμερικανών.

Larry Johnson (πρώην CIA): Οι ρώσοι χτυπώντας την Ουκρανία καταστρέφουν τα όπλα του ΝΑΤΟ… γίνονται σκόνη

Η Ρωσία αποδυναμώνει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία καταστρέφοντας συστηματικά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός της CIA Larry Johnson.
«Τα ρωσικά στρατεύματα μετατρέπουν τον ουκρανικό στρατό σε σκόνη και το ΝΑΤΟ καταστρέφεται σε αυτή την σύγκρουση».
Σύμφωνα με τον Larry Johnson, ο χρόνος είναι με το μέρος του Putin, επομένως δεν υπάρχει βιασύνη από την πλευρά της Ρωσίας.
Ο Larry Johnson σημείωσε επίσης ότι η προμήθεια αμερικανικών συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία δεν βοήθησε και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούσαν πλέον να αντέξουν οικονομικά να στείλουν μια νέα παρτίδα.
Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης γράφουν όλο και περισσότερο ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ουκρανική σύγκρουση και η υποστήριξη προς το καθεστώς Zelensky εξασθενεί.

Brian Berletic (Σώμα Πεζοναυτών ΗΠΑ): Ο Zelensky είναι απελπισμένος, η Ουκρανία δεν έχει μέλλον

Οι απαιτήσεις του Zelensky να ζητάει δημοσίως χρήματα για την Ουκρανία από την Δύση είναι απόδειξη απόγνωσης τόνισε ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ Brian Berletic.
Αυτή είναι η απόλυτη απόγνωση, το βλέπετε στον Πρόεδρο της Ουκρανίας.
Ο Zelensky ζητά δημόσια χρήματα.
Ότι ζητάει χρήματα δημόσια δείχνει αδυναμία και απόγνωση».
Σύμφωνα με τον στρατιωτικό, μια τέτοια συμπεριφορά από τον αρχηγό του καθεστώτος του Κιέβου μπορεί μόνο να επιδεινώσει τα υπάρχοντα προβλήματα.
Ο Berletik είναι επίσης πεπεισμένος ότι η Ουκρανία δεν έχει πολιτικό, οικονομικό ή στρατιωτικό μέλλον.
«Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπορούσε να κάνει η Δύση για να το αντιστρέψει αυτό», κατέληξε ο Brian Berletic.

Daily Shincho (Ιαπωνία): Οι ρωσικές δυνάμεις αντεπιτίθενται και κερδίζουν έδαφος στην Ουκρανία

Το ρωσικό πυροβολικό μπορεί να χτυπήσει τις ουκρανικές θέσεις ανά πάσα στιγμή λόγω του πλεονεκτήματος του στον ουρανό, είπε διοικητής των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ιαπωνική εφημερίδα Daily Shincho.
Ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος που επισκέφτηκε τις ουκρανικές θέσεις σημείωσε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι «σημαντικά κατώτερες» από το ρωσικό πυροβολικό, του οποίου ο βρυχηθμός «ακούγεται σαφώς πιο συχνά».
«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ο ουρανός.
Οι Ρώσοι πραγματοποιούν προσεκτική επιτήρηση από αέρος και το πυροβολικό μπορεί να χτυπήσει ξαφνικά μόλις οι Ουκρανοί φθάσουν στις θέσεις βολής» τόνισε διοικητής της ουκρανικής ομάδας Ενόπλων Δυνάμεων.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Ουκρανό διοικητή, ο ρωσικός στρατός προελαύνει με επιτυχία.

Fedorenko (4η Ταξιαρχία Ουκρανίας): Τα ρωσικά Lancet είναι καταστροφικά, έχουν πλήξει σημαντικό εξοπλισμό της Ουκρανίας

Τα ρωσικά drones Lancet αποτελούν μεγάλη απειλή για τον ουκρανικό στρατιωτικό εξοπλισμό, δήλωσε ο A. Fedorenko, υπαρχηγός της 4ης ταξιαρχίας αρμάτων μάχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε συνέντευξή του στο Reuters.
Το Reuters αναφέρει ότι οι Ουκρανοί επισκευαστές «εργάζονται ακούραστα» για την αποκατάσταση των αρμάτων μάχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
«Μας φέρνουν εξοπλισμό κατεστραμμένο από Lancets ή μη επανδρωμένα κατευθυνόμενα βλήματα.
Αυτό συμβαίνει συχνά, τόνισε ο Fedorenko.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις γνωρίζουν καλά ότι οι δυνάμεις του ρωσικού στρατού είναι «σημαντικά ανώτερες» από τις ουκρανικές.
Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τη Zala Αερο και είναι ικανά να χτυπήσουν στόχους σε βεληνεκές αρκετών δεκάδων χιλιομέτρων.
Τα drones φέρουν κεφαλές βάρους τριών ή πέντε κιλών διαφορετικών τύπων, ανάλογα με τον τύπο του στόχου.
Στην έκδοση Product-52, ένα τέτοιο drone είναι εξοπλισμένο με δύο φτερά σε σχήμα Χ και είναι ικανό για σχεδόν κάθετη εφόρμηση ενώ στην έκδοση Product-51, το drone είναι εξοπλισμένο με ένα μεγάλο φτερό σε σχήμα Χ.

Για πρώτη φορά: Πρώην Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου μπήκαν στη μάχη κατά των... ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μαζί με τη Ρωσία

Η πρώτη ομάδα του ρωσικού τάγματος που σχηματίστηκε από πρώην αιχμαλώτους πολέμου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας (AFU) με το όνομα Bogdan Khmelnitsky, μετακινήθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για να συμμετάσχει σε εχθροπραξίες κατά των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Την αποκάλυψη έκανε ο μαχητής Viktor Kirichansky, μέλος του επιχειρησιακού τακτικού σχηματισμού μάχης (OCTF) "Cascade".
Ο Kirichansky σημείωσε ότι η ομάδα ήταν ετοιμοπόλεμη και όλα τα μέλη της αποφάσισαν συνειδητά να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών στρατευμάτων.
Παραδέχτηκε ότι ενώ υπηρετούσε στην Εθνική Φρουρά της Ουκρανίας (NGU), δεν έλαβε την κατάλληλη μαχητική εκπαίδευση.
"Σε εννέα μήνες υπηρεσίας είχαμε μόνο τρία πεδία προπόνησης", - μοιράστηκε ο Kirichansky.
Τώρα, είπε, το τάγμα έχει βελτιώσει σημαντικά την εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένης της τακτικής και της εκπαίδευσης ενάντια στο άγχος. Ο Kirichansky σημειώνει ότι οι πολυβολητές εμφανίστηκαν στην ομάδα και οι μαχητές είχαν καλή απόδοση κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.
Ο Viktor Kirichansky εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το τάγμα που φέρει το όνομα του Μπόχνταν Χμελνίτσκι είναι έτοιμο να εκτελέσει μάχιμες αποστολές και θα συμβάλει στην «κάθαρση του Ντονμπάς».
Το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό θα ενταχθεί επίσης σύντομα στην ομάδα που πολεμά στην πρώτη γραμμή.

Μόσχα: Ρώσοι δημοσιογράφοι δέχτηκαν επίθεση από ουκρανικό drone στη Zaporizhia

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υποστήριξε ότι μια ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων δέχτηκε επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Zaporizhia.
Η περιφέρεια αυτή, στη νότια Ουκρανία, είναι η μία από τις τέσσερις που η Ρωσία λέει ότι έχει προσαρτήσει –αν και δεν τις κατέχει πλήρως– μετά την εισβολή της στο ουκρανικό έδαφος, τον Φεβρουάριο του 2022.
Οι δημοσιογράφοι ετοίμαζαν ένα ρεπορτάζ για "τους βομβαρδισμούς κοινοτήτων από τον ουκρανικό στρατό" και έγιναν στόχος επίθεσης από ένα μη επανδρωμένο, ουκρανικό αεροσκάφος, ανέφερε το υπουργείο μέσω της εφαρμογής Telegram.
Ένας ανταποκριτής της δημόσιας ρωσικής τηλεόρασης Rossiya 24, ο Boris Maxudov, τραυματίστηκε αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Μάχες κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna, στις 21 Νοεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς στην κατεύθυνση Kupyansk κοντά στο Synkivka (8 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) και ανατολικά του Petropavlivka (7 χλμ ανατολικά του Kupaynsk), και στην κατεύθυνση Lyman κοντά στο Siversk (18 χλμ νοτιοδυτικά της Kreminna).
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν ότι στοιχεία των τσετσενικών δυνάμεων «Akhmat» Spetsnaz επιχειρούν στη δασική περιοχή κοντά στην Κρεμίννα και αλλού στην κατεύθυνση του Lyman.
Ο εκπρόσωπος των Ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων, Αντισυνταγματάρχης Volodymyr Fityo, δήλωσε στις 20 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτοξεύουν ολοένα και περισσότερο βόμβες ολίσθησης προς την κατεύθυνση του Lyman.
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, στρατηγός Oleksandr Syrskyi και ο εκπρόσωπος της 14ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Ουκρανίας, Nadiya Zamryha δήλωσαν στις 20 και 21 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να χρησιμοποιούν μονάδες "Storm-Z" και "Storm-V" 
Ο Syrskyi δήλωσε επίσης στις 20 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις αναπτύσσουν εφεδρείες και ανασυντάσσονται στην κατεύθυνση του Lyman προετοιμάζοντας νέες επιθέσεις...

Εδαφικά κέρδη των ρώσων στο Bakhmut

Οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 21 Νοεμβρίου και δεν πραγματοποίησαν καμία προέλαση.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές ενέργειες νότια του Bakhmut
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στο Bakhmut στις 21 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν πρόσφατα.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στη δεξαμενή Berkhivka (ακριβώς βόρεια του Bakhmut) και στο Klishchiivka στις 20 Νοεμβρίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε στις 21 Νοεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις κοντά στο Klishchiivka και στο Andriivka (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας, Στρατηγός Συνταγματάρχης Oleksandr Syrskyi δήλωσε στις 21 Νοεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις κοντά στο Klishchiivka....

Νέα ρωσική προέλαση στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κοντά στην Avdiivka στις 21 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προχώρησαν. 
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βόρεια της Krasnohorivka (5 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka) και στο Stepove (5 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka) και επανέλαβαν τους πρόσφατους ισχυρισμούς ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρθηκαν σε μεγάλο βαθμό από το Stepove.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στη βιομηχανική ζώνη νοτιοανατολικά της Avdiivka και ότι οι μάχες συνεχίζονται κοντά στο εργοστάσιο κοκ στην Avdiivka στα βορειοανατολικά.
Μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο Novokalynove (10 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka).
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν τις ρωσικές επιθέσεις ανατολικά της Novobakhmutivka (10 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka) και κοντά στο Stepove, Avdiivka, Sieverne (5 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Pervomaiske (11χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka).
Ο Επικεφαλής της Στρατιωτικής Διοίκησης της Avdiivka Vitaliy Barabash δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο οχήματα για να διεξάγουν επιθέσεις νοτιοανατολικά της Avdiivka, όπου υπάρχει άσφαλτος, ενώ συνέχισαν να χρησιμοποιούν πεζικό για να επιτεθούν στα πλευρά της Avdiivka, όπου υπάρχει χώμα.

Luhansk_Battle_Map_Draft_November_21_2023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_November_21_2023.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_November_11212023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_November_21_2023.png

Vremivka_Salient_Battle_Map_Draft_November_21_2023.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_November_21_2023.png

Zaporizhia_Battle_Map_Draft_November_21_2023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης