Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Σύλληψη τριών υπόπτων για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πολιτικού Alejo Vidal-Quadras

Ισπανία: Σύλληψη τριών υπόπτων για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πολιτικού Alejo Vidal-Quadras
Οι συλλήψεις έγιναν δύο εβδομάδες αφότου ο Alejo Vidal-Quadras πυροβολήθηκε στο πρόσωπο το φως της ημέρας στους δρόμους της Μαδρίτης
Τρεις ύποπτοι συνελήφθησαν την Τρίτη (21/11) σε σχέση με μια απόπειρα δολοφονίας του πρώην επικεφαλής του ισπανικού Λαϊκού Κόμματος στην Καταλονία, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών ΜΜΕ.
Η αστυνομία συνέλαβε δύο Ισπανούς και μία Βρετανίδα στις πόλεις Λαντζαρόν και Φουεντζιρόλα στο νότο της χώρας, ανέφεραν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι συλλήψεις έγιναν δύο εβδομάδες αφότου ο Alejo Vidal-Quadras, ο οποίος είναι επίσης ο πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πυροβολήθηκε στο πρόσωπο, μέρα-μεσημέρι στους δρόμους της Μαδρίτης.
Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά ένα τέταρτο άτομο που πιστεύεται ότι έφερε το όπλο, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ.
Η επίθεση έσπασε το σαγόνι του Vidal-Quadras σε δύο σημεία, αλλά ο πολιτικός επέζησε και σημειώνει «καλή πρόοδο» στο νοσοκομείο μετά από εγχείρηση, ανέφεραν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Σημειώνεται πως η απόπειρα δολοφονίας διερευνάται από το Εθνικό Δικαστήριο της Ισπανίας ως πιθανό τρομοκρατικό περιστατικό.
Η Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν, που εδρεύει στο Παρίσι - η οποία θεωρεί σύμμαχο τον Vidal-Quadras - κατηγόρησε την κυβέρνηση της Τεχεράνης ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, σύμφωνα με τον Guardian.
Ο ίδιος ο πολιτικός είπε ότι η επίθεση μπορεί να συνδέεται με τους δεσμούς του με την ιρανική αντιπολίτευση, ανέφεραν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Vidal-Quadras δέχθηκε κυρώσεις από το Ιράν τον περασμένο Οκτώβριο και έλαβε απαγόρευση εισόδου, ανέφερε ο Guardian.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης