Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρό διάβημα της Ρωσίας στη Φινλανδία για αντιρωσικό μίσος: Ύβρις η επίδειξη καμένου σοβιετικού τανκ έξω από τη βουλή

Αυστηρό διάβημα της Ρωσίας στη Φινλανδία για αντιρωσικό μίσος: Ύβρις η επίδειξη καμένου σοβιετικού τανκ έξω από τη βουλή
Καταγγέλλει την επίδειξη καμένου άρματος Τ-72 μπροστά από το κοινοβούλιο της χώρας η ρωσική πρεσβεια
Η ρωσική πρεσβεία έστειλε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας λόγω της επίδειξης καμένου σοβιετικού άρματος Τ-72 μπροστά από το κοινοβούλιο της χώρας, όπως δήλωσε η διπλωματική αποστολή της Μόσχας στο κρατικό πρακτορείο RIA Novosti.
Όπως διευκρίνισε το τμήμα, φιλοουκρανικές δημόσιες οργανώσεις, με τη βοήθεια των τοπικών αρχών, διοργάνωσαν στις 18 Νοεμβρίου έκθεση καμένου ρωσικού εξοπλισμού που έφεραν από την Εσθονία.
«Οι κάτοικοι της φινλανδικής πρωτεύουσας, εξοργισμένοι από αυτή την κυνική ενέργεια, φέρνουν λουλούδια και κεριά στο τανκ για να τιμήσουν τη μνήμη των πεσόντων Ρώσων στρατιωτών. Η πρεσβεία έστειλε διάβημα διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών της Φινλανδίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η διπλωματική αποστολή χαρακτήρισε αυτή τη διαδήλωση βλασφημία, υποδαυλίζοντας μίσος προς τη Ρωσία.
Τόνισαν ότι η αδράνεια και η συνεννόηση των φινλανδικών αρχών στην εφαρμογή του οδηγούν σε περαιτέρω υποβάθμιση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ερευνητική Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα μετά από αναφορές για βεβήλωση των τάφων σοβιετικών στρατιωτών στο νεκροταφείο Kavilannumi στην πόλη Salo, όπου βρίσκονται τα λείψανα 17 ανθρώπων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης