Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στην G20 ο Putin θα περιγράψει καθαρά τη θέση μας για την «ταραχώδη κατάσταση» στον κόσμο

Ρωσία: Στην G20 ο Putin θα περιγράψει καθαρά τη θέση μας για την «ταραχώδη κατάσταση» στον κόσμο
Αποδέχθηκε το κάλεσμα της Ινδίας για συμμετοχή στη διάσκεψη της G20 ο Ρώσος πρόεδρος
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin αναμένεται να τοποθετηθεί στην σύνοδο κορυφής των ηγετών της G20, που θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.
Προβλέπεται ότι οι αρχηγοί των κρατών μελών της G20 θα συζητήσουν για την κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία, για την κλιματική κρίση, καθώς και για θέματα ψηφιοποίησης.
Θα συνοψιστούν επίσης τα αποτελέσματα της προεδρίας της Ινδίας φέτος.
Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου ηγέτη, Dmitry Peskov, σημείωσε ότι ο Putin σκοπεύει να περιγράψει τη ρωσική θέση για την τρέχουσα «πολύ ταραχώδη» κατάσταση στον κόσμο.
Η σύνοδος κορυφής της G20 αναμένεται να δρομολογήσει την εφαρμογή διαφόρων αποφάσεων που ελήφθησαν ήδη στη Σύνοδο Κορυφής του Σεπτεμβρίου, μεταξύ άλλων μέσω των διεθνών δομών.
Ενώ η προεδρεύουσα, ινδική πλευρά προσδοκά την συμμετοχή «όσο περισσότερων ηγετών γίνεται».
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (21/11), ο αρχηγός του ρωσικού κράτους συμμετείχε σε μια διαδικτυακή σύνοδο κορυφής μιας άλλης μεγάλης ένωσης, των BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), όπου συζητήθηκε ένα από τα πιο πιεστικά ζητήματα: η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Hamas.
Στην εν λόγω ομιλία του, ο Putin ζήτησε «να ενωθούν οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας με στόχο την αποκλιμάκωση της κατάστασης, την κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση πολιτικής λύσης στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση».
Ο Ρώσος ηγέτης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται στην ελεύθερη ανάπτυξη των πολιτισμών και στον ευρύ διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων σε έναν πολυπολικό κόσμο.
Έχει επανειλημμένα επικρίνει τη δυτική τάξη πραγμάτων «που βασίζεται στην ισχύ».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σημερινές αξίες της Δύσης βασίζονται στις «αδικίες του παρελθόντος κόσμου και της προηγούμενης παγκόσμιας τάξης, στην αποικιοκρατία, στη σκλαβιά».
Όπως τονίζει το Κρεμλίνο, ο ίδιος ο Putin πιστεύει ότι ο μελλοντικός κόσμος πρέπει να είναι «δίκαιος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης