Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Η κυβέρνηση απειλεί με απέλαση τους μετανάστες που δεν ζουν εντίμως

Σουηδία: Η κυβέρνηση απειλεί με απέλαση τους μετανάστες που δεν ζουν εντίμως
«Προϋπόθεση για την επιτυχημένη ενσωμάτωση είναι οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν στη Σουηδία να τηρούν τους βασικούς κανόνες»
Σχετικά Άρθρα
Η κυβέρνηση της Σουηδίας ανακοίνωσε σήμερα 21/11 ότι θέλει να επιβάλει στους μετανάστες να ζουν «εντίμως», ανοίγοντας τον δρόμο για απελάσεις στην περίπτωση που συνδέονται με εγκληματικές οργανώσεις ή αν απειλούν «τις σουηδικές δημοκρατικές αξίες».
«Προϋπόθεση για την επιτυχημένη ενσωμάτωση είναι οι άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν στη Σουηδία να τηρούν τους βασικούς κανόνες και να ζουν έντιμα», είπε η υπουργός Μετανάστευσης Maria Malmer Stenergard, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Δημοκράτες της Σουηδίας (SD), το ακροδεξιό κόμμα που στηρίζει την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση θα εξετάσει τη σουηδική νομοθεσία για να διαπιστώσει αν είναι δυνατόν να επικαλεστεί συγκεκριμένους λόγους για να ανακαλεί τις άδειες παραμονής, είπε η υπουργός Ισότητας Paulina Brandberg. Έφερε ως παράδειγμα την απάτη όσον αφορά τα κοινωνικά επιδόματα, τα χρέη, την τοξικομανία, την απόκτηση εισοδήματος από παράνομη δραστηριότητα, ή τη σύνδεση με εγκληματικές και εξτρεμιστικές οργανώσεις «που απειλούν τις σουηδικές αξίες».
«Μια βασική αρχή της σουηδικής νομοθεσίας για τη μετανάστευση είναι ότι μόνο οι Σουηδοί πολίτες έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να κατοικούν στη Σουηδία», είπε στους δημοσιογράφους ο Ludvig Aspling, ο εκπρόσωπος των Δημοκρατών της Σουηδίας, που είναι αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης.
Ένας πρώην δικαστής, θα αναλάβει την έρευνα και θα υποβάλει την έκθεση των συμπερασμάτων του μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου του 2025.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Δικαιοσύνης Gunnar Stromer ανακοίνωσε ότι ζήτησε να συνταχθεί μια έκθεση σχετικά με την ανάκληση της υπηκοότητας, ιδίως σε περιπτώσεις σοβαρών εγκλημάτων, τρομοκρατίας ή αν ο αιτών είχε πει ψέματα όταν ζήτησε να του χορηγηθεί η υπηκοότητα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, η ανάκληση της υπηκοότητας θα καθιστούσε απάτριδες κάποιους ανθρώπους.
«Προσωπικά δεν έχω κάποια ένσταση. Αλλά αυτό θα εξεταστεί και θα δούμε ποιο θα είναι το συμπέρασμα», είπε, μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο.
Από τη δεκαετία του 1990 και μετά η Σουηδία έχει δεχτεί μεγάλο αριθμό μεταναστών, κυρίως από εμπόλεμες περιοχές όπως την πρώην Γιουγκοσλαβία, τη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Σομαλία, το Ιράν και το Ιράκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης