Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky σε ΕΕ: Να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής για την ένταξη της Ουκρανίας

Zelensky σε ΕΕ: Να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση στη Σύνοδο Κορυφής για την ένταξη της Ουκρανίας
Στη Σύνοδο θα αποφασιστεί εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Σχετικά Άρθρα
Αποτέλεσμα από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Δεκέμβριο 2023, ζήτησε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, σχετικά με την ένταξη της χώρας του στο μπλοκ.
Στη Σύνοδο θα αποφασιστεί εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
"Αναμένουμε ένα αποτέλεσμα, μια πολιτική απόφαση για να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις", είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και την πρόεδρο της Μολδαβίας.
"Θα κάνω ό,τι μπορώ για να πείσω τους συναδέλφους μου ότι χρειαζόμαστε μια απόφαση τον Δεκέμβριο", απάντησε ο κ. Michel, παραδεχόμενος ωστόσο ότι η προσεχής Σύνοδος προαναγγέλλεται "δύσκολη".
Ο Volodymyr Zelensky ζήτησε από τους "27" να είναι "συγκεκριμένοι και σαφείς" στο θέμα αυτό και να λάβουν υπόψη τους την απόσταση που έχει ήδη καλύψει η Ουκρανία στον δρόμο για την ένταξή της στην ΕΕ. Η Κομισιόν θεωρεί ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί το 90% των προϋποθέσεων που έθετε. Η ΕΕ ζητούσε από το Κίεβο ορισμένες μεταρρυθμίσεις που αφορούσαν κυρίως το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε στις αρχές Νοεμβρίου ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ και η τελική απόφαση θα ληφθεί από τους 27 ηγέτες των χωρών μελών, στη σύνοδό τους, στα μέσα Δεκεμβρίου.
"Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και τα υπόλοιπα θα γίνουν επίσης", είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, υπογραμμίζοντας ότι το Κοινοβούλιο έχει ήδη ψηφίσει τις μεταρρυθμίσεις που ζητά η ΕΕ και η χώρα του πληροί τις προϋποθέσεις που της τέθηκαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης