Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: «Είμαστε πολύ κοντά» σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων

Biden: «Είμαστε πολύ κοντά» σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων
Όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters, υπάρχει μια προκαταρκτική συμφωνία, αλλά δεν είναι ακόμη οριστική
Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden δήλωσε σήμερα ότι είναι «πολύ κοντά» η εξασφάλιση της απελευθέρωσης δυνητικά δεκάδων ομήρων που κρατά η Hamas.
«Είμαστε πλέον πολύ κοντά», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους.
«Πολύ κοντά σε συμφωνία» για κατάπαυση πυρός
Η Hamas και το Ισραήλ βρίσκονται κοντά στην κατάληξη μιας συμφωνίας που θα περιλαμβάνει την απελευθέρωση 50 ομήρων, κυρίως γυναικών και παιδιών, με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστινίων κρατουμένων καθώς και μια παύση των εχθροπραξιών για τέσσερις ή πέντε ημέρες, δήλωσε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.
Όπως ανέφερε μιλώντας στο Reuters, υπάρχει μια προκαταρκτική συμφωνία, αλλά δεν είναι ακόμη οριστική.
«Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας», τόνισε, προσθέτοντας: «Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που χρειάζεται να γίνει (...) Αλλά πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ κοντά».
Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Benjamin Netanyahu έκανε λόγο για «πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις με τη Hamas για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, σημειώνοντας: «Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν καλά νέα».
Ο Netanyahu συγκάλεσε το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο - που θα συνεδριάσει αργότερα σήμερα - μετά από τις αναφορές για μια πιθανή συμφωνία απελευθέρωσης ομήρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης