Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέο Mavi Marmara: Στολίσκος 1.000 πλοίων από Τουρκία στη Γάζα - Προσπάθεια να σπάσει ο ισραηλινός αποκλεισμός

Νέο Mavi Marmara: Στολίσκος 1.000 πλοίων από Τουρκία στη Γάζα - Προσπάθεια να σπάσει ο ισραηλινός αποκλεισμός
Ποιοι θα είναι οι όροι για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Hamas μετά από 45 ημέρες πολέμου

(upd) Ιδιαίτερα σοβαρό κρίνεται για το Μεσανατολικό ζήτημα το γεγονός ότι χίλια σκάφη θα συγκεντρωθούν στο λιμάνι Bodrum της Τουρκίας την Τετάρτη 22/11 πριν κατευθυνθούν προς τη Γάζα σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό ώστε να διαταράξουν το θαλάσσιο εμπόριο του  Ισραήλ εν μέσω πολέμου.
Ο Volkan Okçu, ένας από τους διοργανωτές της κίνησης αυτής, ανέφερε σε συνέντευξη του στα τουρκικά ΜΜΕ, ότι τα σκάφη θα μεταφέρουν 4.500 άτομα από 40 χώρες, «συμπεριλαμβανομένων αντισιωνιστών Εβραίων».
«Στόχος μας είναι να απενεργοποιήσουμε τη γραμμή θαλάσσιου εφοδιασμού προς το Ισραήλ για μια εβδομάδα και 10 ημέρες» είπε ο Τούρκος εκπρόσωπος της δράσης Volkan Okçu.
Όπως πρόσθεσε ο ίδιος μεταξύ των 1.000 πλοίων θα είναι 313 σκάφη γεμάτα με ρωσικές προμήθειες και 104 με ισπανικές προμήθειες.
Ο ακτιβιστής ανέφερε στο Haber7 ότι ο στολίσκος έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από τις τουρκικές ακτές την Πέμπτη 23/11.
Η θαλάσσια νηοπομπή, όπως σημειώνεται, πρόκειται να κάνει μια πρώτη στάση στην Κύπρο, όπως μεταδίδει το sigmalive.com, πριν συνεχίσει προς το ισραηλινό λιμάνι Ashdod.
Ορισμένοι συμμετέχοντες στον στολίσκο φέρεται θα έχουν μαζί τους επίσης, τις συζύγους και τα παιδιά τους στο πλοίο.

hartis.webp

Πάντως, παρόμοια πρωτοβουλία το 2010, που πέρασε στην ιστορία ως επεισόδιο του «Mavi Marmara», είχε αιματηρή κατάληξη και ρίχνει μέχρι σήμερα τη σκιά της στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία.
Το πλοίο «Mavi Marmara» που ναυλώθηκε από την ισλαμιστικού προσανατολισμού τουρκική ΜΚΟ «ΙΗΗ Ίδρυμα Ανθρωπιστικής Βοήθειας» αποτελούσε μέρος του «Στόλου Ελευθερίας» που επιχείρησε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας.
Το πλοίο ξεκίνησε από την Τουρκία με περίπου 800 ακτιβιστές. Ισραηλινοί καταδρομείς επέδραμαν στο πλοίο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 10 ακτιβιστές και να τραυματιστούν 60 άτομα, εκ των οποίων 10 Ισραηλινοί στρατιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης