Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Κίνα θα υποστηρίξει το έργο της Ρωσίας στην προεδρία των BRICS το 2024

Η Κίνα θα υποστηρίξει το έργο της Ρωσίας στην προεδρία των BRICS το 2024
Ο Κινέζος ηγέτης χαρακτήρισε τον μηχανισμό συνεργασίας BRICS «μια σημαντική πλατφόρμα για τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες χώρες για την ενίσχυση της ενότητας και της συνεργασίας»
«Η Ρωσία θα προεδρεύσει των BRICS το επόμενο έτος, η Κίνα είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με άλλα μέλη για να υποστηρίξει το έργο της Ρωσίας και να δημιουργήσει μια νέα εποχή συνεργασίας BRICS», δήλωσε ο Xi Jinping.
Ο Κινέζος ηγέτης χαρακτήρισε τον μηχανισμό συνεργασίας BRICS «μια σημαντική πλατφόρμα για τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες χώρες για την ενίσχυση της ενότητας και της συνεργασίας, καθώς και για την προστασία των κοινών συμφερόντων».
Το 2023, η Νότια Αφρική θα προεδρεύσει των BRICS.
Στη σύνοδο για τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή συμμετέχει ο Ρώσος πρόεδρος Putin. Στη σύνοδο κορυφής προσκαλούνται όχι μόνο εκπρόσωποι της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας και της Κίνας, αλλά και των χωρών που θα συμμετάσχουν πλήρως στη σύνδεση από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους: Αργεντινή, Αίγυπτος, Ιράν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Αιθιοπία.
Επιπλέον, στη συνάντηση συμμετέχει και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Antonio Gutteres.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης