Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το Ισραήλ παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο

Lavrov (ΥΠΕΞ Ρωσίας): Το Ισραήλ παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Ο Lavrov τόνισε την ανάγκη να εμπλακούν οι χώρες της περιοχής στην αναζήτηση μιας μακροπρόθεσμης ισραηλινο-παλαιστινιακής διευθέτησης
Oμολόγους του από τον Αραβικό Σύνδεσμο και τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας φιλοξένησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, για να συζητήσουν τον πόλεμο Ισραήλ-Hamas.
Μιλώντας κατά την έναρξη των συνομιλιών στη Μόσχα, το AP αναφέρει ότι ο Lavrov δήλωσε ότι η Ρωσία καταδικάζει κάθε μορφή τρομοκρατίας, αλλά πρόσθεσε ότι "η τρομοκρατία πρέπει να καταπολεμηθεί με μεθόδους που δεν ισοδυναμούν με συλλογική τιμωρία και δεν έρχονται σε αντίθεση, ή για να το θέσω ωμά, παραβιάζουν αγρίως τους κανόνες του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου".

Μακροπρόθεσμη λύση

Ο Lavrov τόνισε επίσης την ανάγκη να εμπλακούν οι χώρες της περιοχής στην αναζήτηση μιας μακροπρόθεσμης ισραηλινο-παλαιστινιακής διευθέτησης, προσθέτοντας ότι "κατανοούν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πώς να επιτευχθεί μια λύση που θα ικανοποιεί όλους".
Η ομάδα - που αποτελείται από εκπροσώπους της Τουρκίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, της Ινδονησίας, της Νιγηρίας, του Κατάρ, της Ιορδανίας και των Παλαιστινιακών Εδαφών - έχει ήδη επισκεφθεί την Κίνα και την Τετάρτη ταξιδεύει στο Λονδίνο και το Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης