Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η Ρωσία δημιουργεί απόθεμα πυραύλων cruise εν όψει του χειμώνα

Βρετανία: Η Ρωσία δημιουργεί απόθεμα πυραύλων cruise εν όψει του χειμώνα
Η Μόσχα είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους εάν επαναλάβει την περσινή εκστρατεία για την καταστροφή κρίσιμων εθνικών υποδομών της Ουκρανίας
Η Ρωσία δεν έχει χρησιμοποιήσει τους "κορυφαίους πυραύλους cruise που εκτοξεύονται από αέρος" από τον στόλο βαρέων βομβαρδιστικών της για σχεδόν δύο μήνες, γεγονός που πιθανόν της επιτρέπει να δημιουργήσει ένα σημαντικό απόθεμα αυτών των όπλων, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η Μόσχα είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει αυτούς τους πυραύλους εάν επαναλάβει την περσινή εκστρατεία για την καταστροφή κρίσιμων εθνικών υποδομών της Ουκρανίας, έγραψε το υπουργείο στο X, πρώην Twitter.

Εκτόξευση ιρανικών drones

Το υπουργείο Άμυνας δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία εκτόξευσε περίπου 50 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed ιρανικής σχεδίασης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, κυρίως προς το Κίεβο, την ουκρανική πρωτεύουσα.
Αυτό έγινε σε δύο άξονες: από το Κουρσκ προς τα ανατολικά και από το Κρασνοντάρ προς τα νοτιοανατολικά, σύμφωνα με το υπουργείο.
Γράφοντας στο Χ, το υπουργείο Άμυνας δήλωσε για τις αναφερόμενες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη:
Ένας από τους στόχους της Ρωσίας ήταν πιθανότατα να υποβαθμίσει την αεράμυνα της Ουκρανίας, για να διαμορφώσει τον χώρο μάχης πριν από οποιαδήποτε συντονισμένη χειμερινή εκστρατεία χτυπημάτων κατά των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης