Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Ρωσία θα ζητήσει αποζημιώσεις για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream

H Ρωσία θα ζητήσει αποζημιώσεις για το σαμποτάζ στους αγωγούς Nord Stream
Η Ρωσία περιμένει την έκβαση της έρευνας για το σαμποτάζ
Σχετικά Άρθρα
Η Ρωσία περιμένει την έκβαση της έρευνας για το σαμποτάζ στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream προτού υποβάλει οποιοδήποτε αίτημα αποζημίωσης, δήλωσε την Τρίτη, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Οι αγωγοί κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα υπέστησαν ζημιές από εκρήξεις πέρυσι και οι έρευνες δεν έχουν ακόμη καθορίσει ποιος ήταν υπεύθυνος.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της έρευνας

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αποζημίωση, το RIA ανέφερε ότι ο Dmitry Birichevsky επικεφαλής του τμήματος οικονομικής συνεργασίας του υπουργείου, δήλωσε: "Η έρευνα δεν έχει τελειώσει ακόμη, περιμένουμε τα αποτελέσματά της να παρουσιαστούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας (των Ηνωμένων Εθνών) και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε".
Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Ουκρανία για τις εκρήξεις που την απέκοψαν σε μεγάλο βαθμό από την προσοδοφόρα ευρωπαϊκή αγορά. Οι χώρες αυτές έχουν αρνηθεί την εμπλοκή τους.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει αρνηθεί να διεξάγει τη δική του έρευνα για το περιστατικό, αφήνοντάς την στις κυβερνήσεις της Σουηδίας, της Δανίας και της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης