Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απλά αφήστε τους να πεθάνουν» - Η σοκαριστική δήλωση του Rishi Sunak στην πανδημία

«Απλά αφήστε τους να πεθάνουν» - Η σοκαριστική δήλωση του Rishi Sunak στην πανδημία
Εκπρόσωπος του Sunak δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα εκθέσει τη θέση του όταν δώσει στοιχεία στην έρευνα

Η κυβέρνηση θα έπρεπε "απλώς να αφήσει τους ανθρώπους να πεθάνουν" κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 αντί να επιβάλει ένα δεύτερο εθνικό lockdown, είχε υποστηρίξει ο νυν πρωθυπουργός της Βρετανίας, Rishi Sunak, όπως ακούστηκε τη Δευτέρα στην έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο η Βρετανία χειρίστηκε την κρίση.
Σύμφωνα με το Reuters, o Patrick Vallance, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια του COVID, έκανε μια σημείωση στο ημερολόγιό του στις 25 Οκτωβρίου 2020 σχετικά με μια συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο τότε πρωθυπουργός Boris Johnson και ο Sunak, ο οποίος ήταν υπουργός Οικονομικών.

Έλλειμμα ηγεσίας

Η ημερολογιακή εγγραφή που παρουσιάστηκε στην έρευνα κατέγραφε πώς ο Dominic Cummings, ο πιο υψηλόβαθμος σύμβουλος του Johnson κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είχε μεταφέρει στον Vallance όσα είπε ότι είχε ακούσει στη συνάντηση.
Ο Vallance ανέφερε στο ημερολόγιό του ότι ο Cummings έλεγε: "Ο Rishi πιστεύει ότι απλά πρέπει να αφήσουμε τους ανθρώπους να πεθάνουν και αυτό είναι εντάξει. Όλα αυτά μοιάζουν με πλήρη έλλειψη ηγεσίας"
Εκπρόσωπος του Sunak δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός θα εκθέσει τη θέση του όταν δώσει στοιχεία στην έρευνα "αντί να απαντάει αποσπασματικά στον καθένα".
Η έρευνα εξετάζει την αντίδραση της κυβέρνησης στην πανδημία της covid -19 που έκλεισε μεγάλα τμήματα της οικονομίας και προκάλεσε τον θάνατο πάνω από 220.000 ανθρώπων στη Βρετανία. Πρόκειται να διαρκέσει έως το καλοκαίρι του 2026.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης