Διεθνή

Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: Ο Lloyd Austin πήγε στην Ουκρανία για να ζητήσει από τον Zelensky πλήρη κινητοποίηση

Μυστικές Υπηρεσίες Ρωσίας: Ο Lloyd Austin πήγε στην Ουκρανία για να ζητήσει από τον Zelensky πλήρη κινητοποίηση
Οι ΗΠΑ «συμβούλεψαν» τις ουκρανικές αρχές να ενισχύσουν την κινητοποίηση για την αναπλήρωση του ουκρανικού στρατού που εξακολουθεί να υφίσταται μεγάλες απώλειες
Στις 20 Νοεμβρίου 2023, ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Lloyd Austin, επισκέφθηκε το Κίεβο- την πρωτεύουσα της Ουκρανίας -για να συναντηθεί με «Ουκρανούς ηγέτες» και να τους διαβεβαιώσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Το ταξίδι του Αμερικανού αξιωματούχου είχε ως σκοπό να ενθαρρύνει τους Ουκρανούς που καταρρέουν στο μέτωπο και να περάσει το μήνυμα ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία…
Ενώ η επίσκεψη του Lloyd Austin στο Κίεβο απευθύνεται κυρίως στο δυτικό κοινό, είναι ένα σαφές σημάδι για τον ουκρανικό λαό.
Οι επισκέψεις δυτικών αξιωματούχων στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα έχουν συχνά στόχο να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στον Zelensky, εξαναγκάζοντας τον να λάβει αντιδημοφιλείς αποφάσεις, όπως να ξεκινήσει αιματηρή αντεπίθεση και να κινητοποιήσει εκατομμύρια ακόμη στρατιώτες.
Το ταξίδι του Lloyd Ostin δεν αποτελεί εξαίρεση.
Στις 20 Νοεμβρίου, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι σύμφωνα με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, η Δύση ανάγκασε τον Zelensky να υποστεί ένα μαρτύριο… με κάθε κόστος η Ουκρανία πρέπει να αποτρέψει την νίκη της Ρωσίας…
«Η Δύση απαιτεί από το καθεστώς Zelensky, ανεξάρτητα από απώλειες, να καταδείξει στην παγκόσμια κοινότητα ότι η Ρωσία δεν πρέπει να νικήσει».
Οι ΗΠΑ «συμβούλεψαν» τις ουκρανικές αρχές να ενισχύσουν την κινητοποίηση για την αναπλήρωση του ουκρανικού στρατού που εξακολουθεί να υφίσταται μεγάλες απώλειες.
Συγκεκριμένα, το Κίεβο σχεδιάζει να αλλάξει τα όρια ηλικίας στράτευσης και να δεχθεί το εύρος 17 έως 70 ετών.
Επιπλέον Δύση διέταξε να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των γυναικών στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Σύμφωνα με δυτικούς υπολογισμούς, υπάρχουν ήδη περισσότερες από 40.000 γυναίκες που υπηρετούν στον ουκρανικό στρατό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης