Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ανατροπή και νίκη Trump απέναντι στον Biden δείχνουν για πρώτη φορά οι δημοσκοπήσεις

ΗΠΑ: Ανατροπή και νίκη Trump απέναντι στον Biden δείχνουν για πρώτη φορά οι δημοσκοπήσεις
Ο Biden φαίνεται πως καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά δημοφιλίας από την αρχή της θητείας του, φθάνοντας μετά βίας στο 40%
Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden γιορτάζει σήμερα (20/11) τα 81α του γενέθλια, μόνο χαρμόσυνα δεν ήταν τα ... δώρα που έλαβε από τις δημοσκοπήσεις.
Ο ηγέτης των Δημοκρατικών, ο οποίος θεωρείται από πολλούς Αμερικανούς αρκετά μεγάλος ώστε να συνεχίσει να ασκεί τα καθηκοντά του φαίνεται να τα βρίσκει σκούρα απέναντι στον πρώην πρόεδρο Donald Trump.
Ειδικότερα, σε μέτρηση γνώμης της Morning Consult ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών φαίνεται να γίνεται ολοένα ελκυστικότερη υποψηφιόητητα για κρίσιμες ομάδες ψηφοφόρων, μεταξύ των οποίων η νεολαία, οι Αφροαμερικανοί και οι ισπανόφωνοι.
Την ίδια στιγμή, σε άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή στο NBC, ο Biden φαίνεται πως καταγράφει τα χαμηλότερα ποσοστά δημοφιλίας από την αρχή της θητείας του, φθάνοντας μετά βίας στο 40%.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο πλήγμα ήρθε από το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο Δημοκορατικός Πρόεδρος έρχεται δεύτερος πίσω από τον Donald Trump, αν και η διαφορά βρίσκεται στα όρια του στατιστικού λάθους.

1700400010286_tdy_sun_welker_trump_biden_poll_231119_1920x1080-8z31ee.webp

Η τάση φαίνεται να ευνοεί τον πρώην πρόεδρο, ακόμα και αν αντιμετωπίζει πολυάριθμες διώξεις, για ανατροπή εκλογικού αποτελέσματος, διατήρηση διαβαθμισμένων πληροφοριών και πληρωμές χρημάτων για να μην μιλήσουν μάρτυρες.
Παρόλα αυτά, η πλειοψηφία των Αμερικανών συνεχίζει να υποστηρίζει ότι ο Biden είναι ηλικιακά πολύ μεγάλος για να εξασφαλίσει μία ακόμη θητεία στον Λευκό Οίκο.
Οι βασικοί άξονες πολιτικής στους οποίους δέχεται κριτική η διοίκηση των Δημοκρατικών είναι η οικονομία, η εξωτερική πολιτική και η πρόσφατη στάση των ΗΠΑ στον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης