Τελευταία Νέα
Διεθνή

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Υψηλές τιμές σε τρόφιμα και ενοίκια επηρεάζουν την πρόθεση ψήφου

Yellen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Υψηλές τιμές σε τρόφιμα και ενοίκια επηρεάζουν την πρόθεση ψήφου
«Σημαντική πρόοδος στη μείωση του πληθωρισμού»
Σχετικά Άρθρα
Οι πολύ υψηλές τιμές που πληρώνουν οι Αμερικανοί για τρόφιμα και ενοίκια, είναι ένας παράγοντας που θα επηρεάσει την ψήφο τους, εκτίμησε η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen.
«Παρόλο που οι τιμές γενικά αυξάνονται με χαμηλότερους ρυθμούς, οι Αμερικανοί εξακολουθούν να βλέπουν αυξήσεις σε ορισμένες σημαντικές τιμές, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, σε σχέση με το επίπεδο που βρισκόμασταν πριν από την πανδημία. Και αυτό παραμένει αξιοσημείωτο για τους ανθρώπους που πηγαίνουν στο κατάστημα και ψωνίζουν» δήλωσε στο Squawk Box του CNBC.
«Τα ενοίκια αυξάνονται λιγότερο γρήγορα πλέον, αλλά είναι σίγουρα υψηλότερα από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία». «Πιστεύω λοιπόν ότι κάνουμε σημαντική πρόοδο στη μείωση του πληθωρισμού. Αλλά οι Αμερικανοί παρατηρούν υψηλότερες τιμές από αυτές που είχαν συνηθίσει», σημείωσε.
Να αναφερθεί πως το 60% των ψηφοφόρων αποδοκιμάζει τους χειρισμούς του προέδρου Biden στην οικονομία και μόλις το 38% τους εγκρίνει, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του NBC News -δημοσιεύθηκε την Κυριακή 19/11.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης