Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova για Maidan: Μετέτρεψε την Ουκρανία σε μία άπορη γη χωρίς ανεξαρτησία - Παρέδωσε τη χώρα στους αποικιοκράτες της Δύσης

Zakharova για Maidan: Μετέτρεψε την Ουκρανία σε μία άπορη γη χωρίς ανεξαρτησία - Παρέδωσε τη χώρα στους αποικιοκράτες της Δύσης
Δηλώσεις της εκπροσώπου του Ρωσικού ΥΠΕΞ με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα ετών από τις διαδηλώσεις του Maidan
Μετά το «πραξικόπημα του Maidan», η Ουκρανία έχασε την κρατική της ανεξαρτησία και μετατράπηκε σε μια «φτωχή, άπορη γη», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova σε σχόλιο για τη δέκατη επέτειο από την έναρξη των διαδηλώσεων του ουκρανικού Euromaidan.
«Σήμερα είναι σκόπιμο να τεθεί το ερώτημα, τι ακριβώς έκανε η Euromaidan για την Ουκρανία, εάν το απόλυτο όνειρό της να ενσωματωθεί στην "ευρωπαϊκή οικογένεια" έχει γίνει πραγματικότητα. Η απάντηση είναι προφανής», δήλωσε η διπλωμάτης.
«Η Ουκρανία έχει μετατραπεί από μια αυτάρκη, βιομηχανικά ανεπτυγμένη και πολυπληθής δημοκρατία της πρώην ΕΣΣΔ σε μια φτωχή, άπορη περιοχή», σημείωσε η Zakharova.
«Η χώρα έχει χάσει την κρατική της ανεξαρτησία και συντηρείται από δυτικούς αποικιοκράτες που καθορίζουν την εσωτερική και εξωτερική της πολιτική», επεσήμανε ο διπλωμάτης.
Συνέστησε, δε, σε όσους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις πριν από δέκα χρόνια «να φανταστούν τι τραγικές συνέπειες θα είχε για αυτούς».
«Είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο αδελφός μας ουκρανικός λαός, έχοντας κρατηθεί όμηρος από τους Αγγλοσάξονες και το καθεστώς του Κιέβου που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους, αναγκάζεται να ζει υπό τυραννία, στην πραγματικότητα, σε μια αποικία, εξ ολοκλήρου εξαρτώμενη από εξωτερικές δωρεές», τόνισε με νόημα η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών.
«Αλλά αυτό είναι το τίμημα της λεγόμενης "ευρωπαϊκής επιλογής", η οποία συγκάλυψε τα εν ψυχρώ σχέδια της Δύσης να μετατρέψει την Ουκρανία σε ένα ρωσοφοβικό επιθετικό εθνικιστικό κράτος, για να τη χρησιμοποιήσει ως εργαλείο στον υπαρξιακό αγώνα με τη Ρωσία στο ξόδεψε τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών πολιτών και κατέστρεψε τη μοίρα εκατομμυρίων ανθρώπων», τόνισε η Zakharova εξαπολύοντας για μία ακόμα φορά πυρά στη Δύση για τη στρατηγική της.
Παράλληλα, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας αναφέρθηκε στις εξελίξεις που ακολούθησαν τις διαδηλώσεις του Maidan εξηγώντας ότι «τα αντίποινα από τις κεντρικές αρχές και ο οκταετής εμφύλιος πόλεμος κατά του Donbass ώθησαν τους κατοίκους έξι από τις 27 περιοχές της Ουκρανίας να επιλέξουν να ενταχθούν στη Ρωσία».
Σε μία αναδρομή των γεγονότων του Μαϊντάν, η Zakharova υπενθύμισε ότι πριν από δέκα χρόνια «επιδέξιοι υποκινητές, εκπαιδευμένοι από Αμερικανούς και Ευρωπαίους ινστρούχτορες, έφεραν πλήθη σε διαδηλώσεις στους δρόμους με υποσχέσεις για μια "καλύτερη ευρωπαϊκή" ζωή, ταξίδια χωρίς βίζα στις χώρες της ΕΕ, δημοκρατία, ελευθερία του λόγου, ανθρώπινα δικαιώματα και καταπολέμηση της διαφθοράς», επεσήμανε.
Ενώ προσέθεσε πως «στην πραγματικότητα, ήταν καλά ενορχηστρωμένες και οργανωμένες μαζικές ταραχές με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης».
Από τις πρώτες κιόλας μέρες του Euromaidan, «ήταν ξεκάθαρο ότι μιλούσαμε για μια άλλη «έγχρωμη επανάσταση» - «το πνευματικό τέκνο» των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους» κατέληξε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης