Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guterres (ΟΗΕ) για ορυκτά καύσιμα: Να ξεριζωθούν οι δηλητηριασμένες ρίζες της κλιματικής κρίσης

Guterres (ΟΗΕ) για ορυκτά καύσιμα: Να ξεριζωθούν οι δηλητηριασμένες ρίζες της κλιματικής κρίσης
Έκκληση για δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής
Σχετικά Άρθρα
«Δραστικά μέτρα, τώρα», ζήτησε ο γ.γ. του ΟΗΕ Antonio Guterres λίγες μέρες πριν από την COP28, που θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι.
Η έκκληση αυτή έρχεται την ώρα που ο πλανήτης οδεύει προς μια υπερθέρμανση από 2,5°C έως 2,9°C έως το 2100.
«Οι ηγέτες οφείλουν να διπλασιάσουν τις προσπάθειες δραστικά, με φιλοδοξίες ρεκόρ, ενέργειες ρεκόρ, και μειώσεις ρεκόρ των εκπομπών.
Αυτό απαιτεί το ξερίζωμα των δηλητηριασμένων ριζών της κλιματικής κρίσης: τα ορυκτά καύσιμα», τόνισε ενώπιον του Τύπου με την ευκαιρία της δημοσίευσης ετήσιας έκθεσης του ΟΗΕ για το χάσμα μεταξύ των αναγκών και των προοπτικών μείωσης των εκπομπών.
Το «φαράγγι» ανάμεσα στις δεσμεύσεις των κρατών και σε αυτό που θα ήταν απαραίτητο για την τήρηση των στόχων της συμφωνίας του Παρισιού συνιστά «μια αποτυχία ηγεσίας, προδοσία αυτών που είναι ευάλωτοι, και μια τεράστια ευκαιρία που χάθηκε», κατήγγειλε.
«Ένα φαράγγι γεμάτο υποσχέσεις που αθετήθηκαν, ζωές που διαλύθηκαν και ρεκόρ που καταρρίφθηκαν», πρόσθεσε ανακοινώνοντας ότι αναχωρεί σήμερα για ένα ταξίδι στη Χιλή και στην Ανταρκτική. «Για να δω ιδίοις όμμασι τον θανατηφόρο αντίκτυπο της κλιματικής κρίσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης