Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παρέμβαση της Κίνας για τη Γάζα: Η κατάπαυση πυρός δεν πρέπει να είναι μία απλή διπλωματική ρητορική

Παρέμβαση της Κίνας για τη Γάζα: Η κατάπαυση πυρός δεν πρέπει να είναι μία απλή διπλωματική ρητορική
Το Πεκίνο «αντιτίθεται σε κάθε αναγκαστικό εκτοπισμό και μετεγκατάσταση Παλαιστινίων αμάχων» υπογράμμισε ο ΥΠΕΞ Wang
Επίσημες συνομιλίες με τους ομολόγους του από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Παλαιστινιακή Αρχή και την Ινδονησία, πραγματοποίησε σήμερα (20/11) ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, τονίζοντας ότι η Κίνα τάσσεται με την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξή Ισραήλ και Hamas με επίκεντρο τη Γάζα.
Η Κίνα «στάθηκε σταθερά στο πλευρό της δικαιοσύνης και της νομιμότητας» και «εργάζεται σκληρά για να αποκλιμακώσει τη σύγκρουση» στη Γάζα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά η κινεζική διπλωματία «η κατάπαυση του πυρός δεν πρέπει να είναι διπλωματική ρητορική. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για τους ανθρώπους στη Γάζα. Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να επιτευχθεί ως κορυφαία προτεραιότητα.»
Το Πεκίνο «αντιτίθεται σε κάθε αναγκαστικό εκτοπισμό και μετεγκατάσταση Παλαιστινίων αμάχων», υπογράμμισε ο Wang, καλώντας το Ισραήλ «να σταματήσει τη συλλογική τιμωρία του λαού στη Γάζα» και να ανοίξουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι «το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθεί μια ευρύτερη ανθρωπιστική καταστροφή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης