Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Shakira παραδέχεται τη φοροδιαφυγή-μαμούθ, αποφεύγει τη φυλακή και πληρώνει 7,3 εκατ. ευρώ επιπλέον πρόστιμο

Η Shakira παραδέχεται τη φοροδιαφυγή-μαμούθ, αποφεύγει τη φυλακή και πληρώνει 7,3 εκατ. ευρώ επιπλέον πρόστιμο
Μετά την σημερινή συμφωνία με την εισαγγελία η ποινή της μειώνεται σε ποινή φυλάκισης τριών ετών (έξι μήνες για καθένα από τα έξι αδικήματα) και πρόστιμο 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για απάτη κατά του Δημοσίου ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2012 και 2014
Η Shakira κατέληξε σε συμφωνία στο δικαστήριο της Βαρκελώνης και παραδέχτηκε φορολογική απάτη ενώ πλήρωσε πρόστιμο εκατομμυρίων δολαρίων για να αποφύγει τη φυλακή. Η Shakira αντιμετώπιζε αίτημα για ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και δύο μηνών και πρόστιμο 23,8 εκατομμυρίων ευρώ σύμφωνα με την ΕΡΤ. Μετά την σημερινή συμφωνία με την εισαγγελία η ποινή της μειώνεται σε ποινή φυλάκισης τριών ετών (έξι μήνες για καθένα από τα έξι αδικήματα) και πρόστιμο 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για απάτη κατά του Δημοσίου ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ μεταξύ 2012 και 2014.
Εφθασε στο δικαστήριο της Βαρκελώνης στις 10 το πρωί με περίπου 200 δημοσιογράφους να την περιμένουν. Σε ανακοίνωση της δηλώνει «αθώα», αλλά δικαιολόγησε τους λόγους για την επίτευξη της συμφωνίας. “Πρέπει να επιλέξω τις μάχες μου και το πιο σημαντικό για μένα τώρα είναι να κάνω τα πάντα ώστε τα παιδιά μου να ζήσουν μια πλήρη ζωή και να επικεντρωθούν σε αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό. Τα ίδια μου το έχουν ζητήσει”, λέει στη δήλωση.
Η Shakira έχει ήδη επιστρέψει τα 14,5 εκατομμύρια που απαιτούσε η ισπανική εφορία και επιπλέον 3 εκατ. σε τόκους, γι’ αυτό και η Εισαγγελία εφάρμοσε την άκρως ειδική ελαφρυντική απόφαση για μείωση της ποινής της.
Η θέση στην οποία η Εισαγγελία στηρίζει την κατηγορία της για φοροδιαφυγή είναι ότι η τραγουδίστρια ζούσε «τακτικά» στην Ισπανία μεταξύ των ετών 2012 και 2014: πρώτα στη Βαρκελώνη και μετά σε ένα σπίτι στο Esplugues de Llobregat (Βαρκελώνη) που αγόρασε μαζί με τον πρώην σύντροφο της τον ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ, μέσω εταιρείας.
Σύμφωνα με το δικαστήριο , η κατοικία αυτή ήταν η μόνιμη κατοικία της οικογένειας της καλλιτέχνιδας, της οποίας οι παραμονές εκτός Ισπανίας εκείνη την περίοδο ήταν για «επαγγελματικούς λόγους, με πολύ μικρή διάρκεια», με εξαίρεση τη σεζόν που συμμετείχε στο αμερικανικό πρόγραμμα. «The Voice» (61 ημέρες το 2012, 118 το 2013 και 117 το 2014).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης