Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατάληψη πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα - Εκτόξευση για την τιμή του φυσικού αερίου

Κατάληψη πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα - Εκτόξευση για την τιμή του φυσικού αερίου
Το περιστατικό έχει ανησυχήσει τις αγορές, με την τιμή του φυσικού αερίου να σημειώνει άλμα στην τιμή του
Αναταραχή προκαλεί στην Ερυθρά Θάλασσα, μια από τις πιο πολυσύχναστες ναυτιλιακές οδούς στον κόσμου, η κατάληψη από τους αντάρτες Χούτι πλοίου, ναυλωμένου από την ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Nippon Yusen KK.
Το πλοίο φέρει την ονομασία Galaxy Leader και το περιστατικό αναζωπυρώνει τους φόβους ότι ο πόλεμος Ισραήλ-Hamas θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγάλες ναυτιλιακές διαταραχές στη Μέση Ανατολή.
Το περιστατικό έχει ανησυχήσει τις αγορές, με το φυσικό αέριο να σημειώνει άλμα στην τιμή του σήμερα. Ειδικότερα, έπειτα από μία τετραήμερη βουτιά, τα ολλανδικά προθεσμιακά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, το σημείο αναφοράς για το φυσικό αέριο της Ευρώπης, σημειώνουν σήμερα (20/11/2023) άνοδο 3,2% στα 46,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Νωρίτερα σημείωναν κέρδη 6,9%.
Aerio_2.JPG
Το Ισραήλ δήλωσε την Κυριακή (19/11/2023) ότι οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν αντάρτες Χούτι της Υεμένης είχαν καταλάβει ένα φορτηγό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα. Το γραφείο του πρωθυπουργού, Benjamin Netanyahu, καταδίκασε την κατάσχεση του πλοίου που, όπως είπε, ανήκει σε βρετανική εταιρεία και το διαχειρίζεται ιαπωνική εταιρεία, χωρίς να κατονομάσει καμία από τις δύο.
Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης έχουν απειλήσει να πλήξουν το Ισραήλ από τότε που άρχισε ο πόλεμος εναντίον της παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης Hamas στις αρχές Οκτωβρίου και έχουν εξαπολύσει αποτυχημένες πυραυλικές επιθέσεις που πιστεύεται ότι είχαν στόχο το Ισραήλ. Το περιστατικό της Κυριακής σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη κλιμάκωση της απειλής των Χούτι κατά της παγκόσμιας ναυτιλίας από την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Hamas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης