Τελευταία Νέα
Διεθνή

Forbes: Η Ρωσία καταστρέφει τα αμερικανικά βλήματα M982 Excalibur με το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21

Forbes: Η Ρωσία καταστρέφει τα αμερικανικά βλήματα M982 Excalibur με το σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21
Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21 μπλοκάρει τα σήματα GPS στα βλήματα Excalibur που εκτοξεύονται από τους Ουκρανούς
Τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21 καταστρέφουν τα αμερικανικά βλήματα υψηλής ακρίβειας M982 Excalibur, εμποδίζοντάς τα να χτυπήσουν στόχους, γράφει ο Vikram Mittal, αναπληρωτής καθηγητής μηχανικής συστημάτων στη Στρατιωτική Ακαδημία των ΗΠΑ, σε άρθρο του για το περιοδικό Forbes.
«Το ρωσικό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου Pole-21 μπλοκάρει τα σήματα GPS στα βλήματα Excalibur που εκτοξεύονται από τους Ουκρανούς.
Ως αποτέλεσμα, τα βλήματα αποκλίνουν από την προβλεπόμενη πορεία και δεν χτυπούν τον στόχο.
Σύμφωνα με τον Vikram Mittal, ο ρωσικός στρατός είναι τεχνολογικά ανώτερος από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, γεγονός που οδηγεί όχι μόνο στην καταστροφή μεγάλου αριθμού ουκρανικών drones, αλλά και στην αποτελεσματική και συχνά απρόσκοπτη χρήση ρωσικών drones.
«Οι Ρώσοι έχουν μεγάλη επιτυχία με τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet.
Αυτά τα εξαιρετικά ακριβή και συμπαγή drones είναι δύσκολο να εντοπιστούν, χρησιμοποιούν μια απρόβλεπτη διαδρομή πτήσης, που δυσκολεύει την Ουκρανία να τα αντιμετωπίσει.
Όπως έχει αναφέρει και η βρετανική Daily Express, τα ρωσικά συγκροτήματα Pole-21 και Zhitel καταστέλλουν επιτυχώς σήματα από το GPS και άλλα δορυφορικά κανάλια στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και επίσης παρεμβαίνουν στα drones καμικάζι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης