Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασία: Σε υψηλά 33 ετών ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο – Ράλι 8,2% τον Νοέμβριο 2023

Ασία: Σε υψηλά 33 ετών ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο – Ράλι 8,2% τον Νοέμβριο 2023
Ο ιαπωνικός Nikkei έχει ενισχυθεί κατά 8,2% για το Νοέμβριο

Σε υψηλά 33 ετών ενισχύθηκαν οι ιαπωνικές μετοχές, καθώς τα ισχυρά κέρδη και η ζήτηση στις υπεράκτιες αγορές τροφοδότησαν ένα σερί κερδών τριών εβδομάδων, ενώ το γουάν ωθήθηκε υψηλότερα από την κεντρική τράπεζα της Κίνας, οδηγώντας σε ευρύτερη υποχώρηση του δολαρίου.
Ο ιαπωνικός Nikkei έχει ενισχυθεί κατά 8,2% για το Νοέμβριο μέχρι στιγμής, με τον Topix να μην είναι πολύ πίσω.
Οι χρηματοπιστωτικές μετοχές οδήγησαν τα κέρδη τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για ενδεχόμενο τέλος των αρνητικών επιτοκίων, ενώ οι αυτοκινητοβιομηχανίες επωφελούνται από το αδύναμο γεν και τις υψηλές εξαγωγές.
Ο ευρύτερος δείκτης του MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κέρδισε 0,8%, έχοντας αναρριχηθεί 2,8% την περασμένη εβδομάδα σε υψηλό δύο μηνών.
Οι εκπτώσεις της Black Friday θα δοκιμάσουν τον παλμό της αμερικανικής οικονομίας που καθοδηγείται από τους καταναλωτές αυτή την εβδομάδα, ενώ ακολουθούν οι διακοπές της Ημέρας των Ευχαριστιών.
Τα κινεζικά blue chips υποχώρησαν κατά 0,2%, καθώς η κεντρική τράπεζα της χώρας διατήρησε τα επιτόκια σταθερά, όπως αναμενόταν, αλλά καθόρισε σταθερό επιτόκιο για το γουάν, γεγονός που οδήγησε το δολάριο κάτω από τα 7,2000 σε χαμηλό τριών μηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης