Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Sun: Παραλίγο χάος - Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο θα μπορούσε να καταστραφεί λόγω ελαττωματικού βυθόμετρου

The Sun: Παραλίγο χάος - Βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο θα μπορούσε να καταστραφεί λόγω ελαττωματικού βυθόμετρου
Το υποβρύχιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε ήδη εισέλθει στην «επικίνδυνη ζώνη» όταν οι μηχανικοί στο πίσω τμήμα παρατήρησαν τις μετρήσεις του δεύτερου αισθητήρα και σήμανε συναγερμός
Ένα πυρηνικό υποβρύχιο του Βρετανικού Ναυτικού με πυρηνικούς πυραύλους και πλήρωμα 140 ανδρών παραλίγο να βυθιστεί λόγω ελαττωματικού βυθόμετρου, αναφέρει η Sun.
«Το βυθόμετρο σε ένα σκάφος κλάσης Vanguard με πλήρωμα 140 ατόμων και πυραύλους Trident 2 παρουσίασε δυσλειτουργία στον Ατλαντικό».
Το υποβρύχιο ετοιμαζόταν να προχωρήσει σε περιπολία όταν τα όργανα έδειχναν λάθος το βάθος, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να πιστέψει ότι ήταν σε επίπεδη θέση ενώ βυθιζόταν ακόμα.
Το υποβρύχιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχε ήδη εισέλθει στην «επικίνδυνη ζώνη» όταν οι μηχανικοί στο πίσω τμήμα παρατήρησαν τις μετρήσεις του δεύτερου αισθητήρα και σήμανε συναγερμός.
Χάρη σε αυτό, αποφεύχθηκε η «χειρότερη καταστροφή» στο Βασιλικό Ναυτικό από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, γράφει η εφημερίδα Sun.
«Μια τέτοια καταστροφή θα ανάγκαζε μια εφιαλτική αποστολή διάσωσης να ανακτήσει το άκρως απόρρητο υποβρύχιοα και τον πυρηνικό του αντιδραστήρα πριν φτάσουν οι Ρώσοι εκεί».
Όπως είχε δηλώσει προηγουμένως σε συνέντευξή του στην Daily Mail ο πρώην Γενικός Διοικητής του Βασιλικού Ναυτικού, ναύαρχος, το βρετανικό ναυτικό βρίσκεται σε «άθλια» κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης