Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στην OpenAI – Νέος CEO ο Emmett Shear, μετά την απομάκρυνση - σοκ του Altman

Χάος στην OpenAI – Νέος CEO ο Emmett Shear, μετά την απομάκρυνση - σοκ του Altman
Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι απομακρύνει τον Altman
Σχετικά Άρθρα

Η ΟpenAI φέρνει τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Twitch, Emmett Shear, για να διευθύνει την εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, δύο ημέρες μετά την ξαφνική απομάκρυνση του Sam Altman που προκάλεσε χάος σε μία από τις σημαντικότερες startup του πλανήτη, όπως επιβεβαίωσε το CNBC.
Το διοικητικό συμβούλιο της OpenAI ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή ότι απομακρύνει τον Altman και τον αντικαθιστά προσωρινά με την επικεφαλής τεχνολογίας Mira Murati. Η ανάρτηση ανέφερε ότι ο Altman "δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το διοικητικό συμβούλιο".
Το The Information και το Bloomberg μετέδωσαν νωρίτερα την πρόσληψη του Shear.
Η είδηση επιβεβαιώθηκε στο CNBC από άτομο που γνωρίζει το θέμα και ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή οι συζητήσεις ήταν εμπιστευτικές. Εκπρόσωπος της OpenAI δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Αιφνιδιάστηκαν μεγάλοι επενδυτές

Λίγο μετά την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου την Παρασκευή, μια ομάδα επιφανών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, της Tiger Global και της Thrive Capital επιχείρησαν να φέρουν πίσω τον Altman. Καμία από αυτές τις εταιρείες δεν έχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο και αιφνιδιάστηκαν από την απόφαση.
Σε ανάρτηση στο X, πρώην Twitter, αργά το βράδυ του Σαββάτου, ο Altman έγραψε: "αγαπώ τόσο πολύ την ομάδα OpenAI".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης