Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ – Εγκληματίας πολέμου διά νόμου: Θανατική ποινή για «τρομοκράτες» και άρνηση ιατρικής βοήθειας σε κρατούμενους

Ισραήλ – Εγκληματίας πολέμου διά νόμου: Θανατική ποινή για «τρομοκράτες»  και άρνηση ιατρικής βοήθειας σε κρατούμενους
Ισχυρές αντιδράσεις αναμένεται να διατυπωθούν και για τα δύο νομοσχέδια
Η Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας (NSC) του Ισραήλ θα συζητήσει τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου την προώθηση του νομοσχεδίου για την επιβολή της θανατικής ποινής για τους τρομοκράτες.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από τον MK Limor Son Har-Malech (Otzma Yehudit) εγκρίθηκε σε προκαταρκτική ανάγνωση του Μάρτιο παρά την αντίθεση του Γενικού Εισαγγελέα Gali Baharav-Miara.
Ανάμεσα στις οικογένειες των ομήρων υπάρχουν και εκείνοι που φοβούνται ότι η προώθηση του νόμου αυτή τη στιγμή μπορεί να θέσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των ομήρων.
Η παράταξη Otzma Yehudit εξέδωσε ένα δελτίο τύπου πριν από τη συζήτηση για το νομοσχέδιο, το οποίο ανέφερε ότι ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Itamar Ben-Gvir θα συμμετάσχει στην ακρόαση.
Ο Ben-Gvir έγραψε στο X (πρώην Twitter) ότι «αναμένει από όλα τα μέλη της Knesset να υποστηρίξουν αυτόν τον σημαντικό νόμο».
Το μεσημέρι, η επιτροπή να συζητήσει ένα άλλο νομοσχέδιο που απαγορεύει τις «υποστηρικτικές για τη ζωή» ιατρικές υπηρεσίες για κρατούμενους ασφαλείας, το οποίο προτάθηκε από τον MK Tzvika Foghel (Otzma Yehudit) και τον MK Sharren Haskel (κόμμα Εθνικής Ενότητας).
Η πρόταση αυτή συζητήθηκε στις προηγούμενες συνόδους της Knesset και προετοιμάστηκε για ψηφοφορία σε πρώτη ανάγνωση, αλλά συνάντησε έντονη αντίθεση από διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Ιατρικού Συλλόγου, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αρνηθεί σε ένα άτομο το δικαίωμα σε ιατρική περίθαλψη και επεσήμανε δυσκολίες. στον ορισμό μίας θεραπείας ως «υποστηρικτικής της ζωής» σε αντίθεση με τη βασική θεραπεία.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης