Τελευταία Νέα
Διεθνή

Galeotti (Βρετανός αναλυτής): Τέλος η αντεπίθεση – Ο ουκρανικός στρατός εξαντλήθηκε

Galeotti (Βρετανός αναλυτής): Τέλος η αντεπίθεση – Ο ουκρανικός στρατός εξαντλήθηκε
Τα εξαντλημένα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται μεγάλες απώλειες, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν, επισημαίνει ο Βρετανός αναλυτής 
Σχετικά Άρθρα
Έχουν περάσει πέντε μήνες και η ουκρανική αντεπίθεση δεν έχει δείξει κανένα σημάδι προόδου ενώ οι απώλειες του Κιέβου σε προσωπικό και εξοπλισμό αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Η ουκρανική αντεπίθεση έχει εξαντληθεί και η λεγόμενη περίοδος της λάσπης δεν θα αφήσει το Κίεβο να σημειώσει καμία επιτυχία μέχρι την επόμενη άνοιξη, έγραψε ο Βρετανός πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής Mark Galeotti σε άρθρο του για τους Times.
Τα εξαντλημένα ουκρανικά στρατεύματα υφίστανται μεγάλες απώλειες, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες να ελαχιστοποιηθούν, πιστεύει ο αναλυτής.
Ο Galeotti υπενθύμισε σχετικά ότι οι δυτικές προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής όπλων υστερούν σε σχέση με τις απαιτήσεις του Κιέβου, με τον Γερμανό υπουργό Άμυνας Boris Pistorius να παραδέχεται ότι η ΕΕ δεν θα μπορέσει να εκπληρώσει τον στόχο της να παράσχει στην Ουκρανία ένα εκατομμύριο οβίδες και πυραύλους μέχρι τον Μάρτιο του 2024.
Από τις 4 Ιουνίου 2023, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν ανεπιτυχώς να διασπάσουν τις ρωσικές αμυντικές γραμμές στις περιοχές Zaporizhia, Yuzhnodonetsk και Artemovsk (Bakhmut), καθώς χρησιμοποίησαν μονάδες μάχης εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με δυτικό στρατιωτικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένου του πολυδιαφημισμένου γερμανικού τανκ Leopard και τα αμερικανικής κατασκευής τεθωρακισμένα οχήματα Bradley.
Οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει περισσότερους από 90.000 στρατιώτες, σχεδόν 600 άρματα μάχης και 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα από την έναρξη της αντεπίθεσης στις 4 Ιουνίου.

Το ΝΑΤΟ παίζει με τη φωτιά

Λίγο αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ενίσχυσαν τη στρατιωτική τους υποστήριξη στο Κίεβο.
Η Μόσχα έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ «παίζουν με τη φωτιά» προμηθεύοντας όπλα στο καθεστώς του Κιέβου, κάτι που το Κρεμλίνο είπε ότι επιμηκύνει τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης