Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Ουκρανός πιλότος, που αυτομόλησε, πέταξε με Su 27 στη Ρωσία - Είναι διοικητής πτέρυγας μάχης

Ο Ουκρανός πιλότος, που αυτομόλησε, πέταξε με Su 27 στη Ρωσία - Είναι διοικητής πτέρυγας μάχης
Oι Ρώσοι γνωστοποιούν πως ο πιλότος είναι εν ενεργεία ανώτερος αξιωματικός της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και μάλιστα διοικητής πτέρυγας
Σχετικά Άρθρα
Ρώσοι στρατιωτικοί αναλυτές και ανταποκριτές έκαναν γνωστό ότι τη νύχτα της 18ης Νοεμβρίου, οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν μια μοναδική επιχείρηση με στόχο να μεταφέρουν έναν Ουκρανό πιλότο, που αυτομόλησε, στο ρωσικό έδαφος.
Υπάρχουν ακόμη πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να αποκαλυφθούν, αλλά οι Ρώσοι γνωστοποιούν πως ο πιλότος είναι εν ενεργεία ανώτερος αξιωματικός της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και μάλιστα διοικητής πτέρυγας.
Επέλεξε τη ρωσική πλευρά από την αρχή των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και παρείχε στις ρωσικές δυνάμεις πολύτιμες πληροφορίες.
Την επιτυχημένη επιχείρηση αποκάλυψαν ο διάσημος Ρώσος στρατιωτικός blogger Kirill Fedorov και ο πιλότος του ελικοπτέρου Ka-52 με το διακριτικό κλήσης «Voevoda», που συμμετείχαν στην οργάνωση της επιχείρησης.

Ένα πουλί στο κλουβί

«Ως ο άνθρωπος που αποκάλυψε αυτήν την επιχείρηση, θα ονομάσω αυτό που συνέβη ‘’Ένα πουλί στο κλουβί’’. Αυτό είναι ταυτόχρονα και λυπηρό αλλά και γοητευτικό», έγραψε ο στρατιωτικός blogger.
Ο πιλότος ανακρίνεται από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες. Γι' αυτό όλες οι λεπτομέρειες παραμένουν μυστικές.
Πληροφορίες, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι ο πιλότος αυτομόλησε στη Ρωσία, πετώντας με ουκρανικό Su-27.

Χρήσιμες πληροφορίες


Οι πληροφορίες που παρέχονται από τον αξιωματικό – πιλότο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι ιδιαίτερα πολύτιμες.
Μπορεί να περιλαμβάνει τις θέσεις διαφόρων αεροδρομίων, καθώς και τις δυνατότητές τους, τις εγκαταστάσεις, τον προστατευτικό και λοιπό εξοπλισμό τους κ.λπ. .
Τον Αύγουστο του 2023, ο 28χρονος Ρώσος «πιλότος» Maxim Germanovich Kuzminov πέταξε στην Ουκρανία με ρωσικό Mi-8.
Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι ο Ρώσος πιλότος. συμμετείχε στην επιχείρηση «Tit», η οποία διήρκεσε περίπου 6 μήνες.
Το Κίεβο δεν κατάφερε να κρύψει το γεγονός, πως ο Kuzminov ήταν ένας εγκληματίας, που πραγματοποίησε αεροπειρατεία στο Mi -8 και σκότωσε με βασανιστικό τρόπο τα δύο μέλη του πληρώματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης