Τελευταία Νέα
Διεθνή

Juraj Blanar (Υπουργός Εξωτερικών Σλοβακίας): Υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Juraj Blanar (Υπουργός Εξωτερικών Σλοβακίας): Υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας
"Η κόκκινη γραμμή μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν κυρώσεις για τα πυρηνικά καύσιμα στο 12ο πακέτο κυρώσεων", ανέφερε ο Juraj Blanar
Η Σλοβακία δεν θα υποστηρίξει νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας εάν σχετίζονται με πυρηνικά καύσιμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Juraj Blanar.
«Η κόκκινη γραμμή μας είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχουν κυρώσεις για τα πυρηνικά καύσιμα στο 12ο πακέτο κυρώσεων… γιατί οι πυρηνικοί μας σταθμοί δεν έχουν ακόμη αλλάξει αρκετά ώστε να λειτουργούν με άλλα καύσιμα.
Τον Οκτώβριο 2023, ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας προειδοποίησε επίσης ότι δεν θα υποστηρίξει νέες αντιρωσικές κυρώσεις της ΕΕ εάν σχετίζονται με τον πυρηνικό τομέα
Το γεγονός ότι η Ουγγαρία δεν θα συμφωνήσει σε τέτοιες κυρώσεις ανακοίνωσε και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Peter Szijjártó.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι προκαταρκτικές προτάσεις για το 12ο πακέτο κυρώσεων δεν αφορούν τη ρωσική πυρηνική βιομηχανία.
Υπάρχουν δύο πυρηνικοί σταθμοί στη Σλοβακία, κατασκευασμένοι με τη συμμετοχή Σοβιετικών και Ρώσων ειδικών - το Mochovce (στο κέντρο της χώρας) και το Bohunice (στα δυτικά), με τη βοήθεια των οποίων παράγεται το 50% της ηλεκτρινής ενέργειας της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης