Τελευταία Νέα
Διεθνή

Atlantico: Η Ουκρανία πρέπει να αντιμετωπίσει την διαφθορά πριν ενταχθεί στην ΕΕ… όχι όπως η Ελλάδα…

Atlantico: Η Ουκρανία πρέπει να αντιμετωπίσει την διαφθορά πριν ενταχθεί στην ΕΕ… όχι όπως η Ελλάδα…
"Tα δύο παραδείγματα Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο", έγραψε ο Samuel Furfari
Η ΕΕ πρέπει να περιμένει έως ότου αντιμετωπιστεί ουσιαστικά η διαφθορά στην Ουκρανία,  προτού διαπραγματευτεί την είσοδό της στην Ένωση, επισήμανε o Samuel Furfari , πρώην σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενεργειακή πολιτική, καθηγητής στην Πολυτεχνική Σχολή του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών σε άρθρο του για το Atlantico.
Ως ιστορική αναλογία, ο Furfari ανέφερε την εμπειρία της ένταξης της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, και στις δύο περιπτώσεις, οι αποφάσεις για την ένταξη ελήφθησαν βιαστικά προκειμένου να λυθούν τα εσωτερικά πολιτικά τους προβλήματα.
Ωστόσο, ως αποτέλεσμα, το επίπεδο της διαφθοράς δεν επέτρεψε να χρησιμοποιηθούν τα διατεθέντα κονδύλια για την ανάπτυξη της οικονομίας και τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού.
«Γνωρίζουμε ότι η διαφθορά στην Ουκρανία δεν είναι συγκρίσιμη με αυτή που ήταν ευρέως διαδεδομένη στην Ελλάδα και που εξακολουθεί να κρύβεται στην Κύπρο.
Δεν θα ήταν πιο συνετό να περιμένουμε μέχρι να εξαλειφθεί η διαφθορά πριν υποκύψουμε στον συναισθηματισμό και ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις;
Τα δύο παραδείγματα Ελλάδα και Κύπρος θα πρέπει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους ηγέτες να μην βάζουν το κάρο μπροστά από το άλογο», έγραψε ο Samuel Furfari.
Ο εμπειρογνώμονας πρόσθεσε ότι για να ενταχθεί στην ΕΕ, η Ουκρανία θα χρειαστεί επίσης να τερματίσει τη σύγκρουση, αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό θα παραμείνει το «αδιέξοδο», το οποίο έχει αναγνωρίσει ο ανώτατος διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny.
«Υπάρχει λόγος να μην είμαστε αισιόδοξοι για την επερχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ», κατέληξε ο Samuel Furfari…
Όπως ανέφερε το EUobserver, επικαλούμενο έναν Ευρωπαίο διπλωμάτη, δεν είναι όλες οι χώρες της ΕΕ πρόθυμες να συζητήσουν την ένταξη της Ουκρανίας στο μπλοκ.
Σύμφωνα με το EUobserver, η Αυστρία θα εμποδίσει αυτή τη διαδικασία, η Γαλλία δεν θέλει να δει την Ουκρανία ως μέρος της ΕΕ και η Γερμανία «παίζει ένα κυνικό παιχνίδι».
Νωρίτερα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Orban δήλωσε ότι η Ουκρανία «από όλες τις απόψεις» δεν είναι έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης