Τελευταία Νέα
Διεθνή

Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία δεν θα αντέξει για πολύ καιρό απέναντι στη Ρωσία

Podolyak (Σύμβουλος Zelensky): Η Ουκρανία δεν θα αντέξει για πολύ καιρό απέναντι στη Ρωσία
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία έχει πολύ λιγότερους πόρους», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος
Ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του γραφείου του Zelensky, σε συνέντευξή του στο ουκρανικό Channel 24, αμφισβήτησε την ικανότητα της Ουκρανίας να αντισταθεί μακροπρόθεσμα στη Ρωσία.
Η Ρωσία, συνεχίζει να ξοδεύει τεράστια χρηματικά ποσά για τον πόλεμο.
«Έχουμε τουλάχιστον μία πιθανότητα να επιβιώσουμε σε μια ιστορική προοπτική 10 ή 15 ετών;» — αναρωτήθηκε ο Mikhail Podolyak.
Σύμφωνα με τον Mikhail Podolyak, η «επιτυχία» - δεν υπάρχει καμία επιτυχία των Ουκρανών στο μέτωπο - των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο εξαρτάται από τρεις πτυχές: την ισορροπία των πόρων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, την ποσότητα των όπλων και από τις δύο πλευρές και τον χρόνο κατά τον οποίο μπορούν να αρχίσουν να χρησιμοποιούνται αυτά τα όπλα στο πεδίο της μάχης.
Προκειμένου να εξουδετερωθεί το πλεονέκτημα της Ρωσίας, είναι απαραίτητο να περιοριστεί η ποσότητα των πόρων της, είπε ο Podolyak.
«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ρωσία έχει πολύ λιγότερους πόρους», τόνισε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις για 5 μήνες επιχείρησαν επιθετικές ενέργειες ρίχνοντας στη μάχη ταξιαρχίες εκπαιδευμένες από το ΝΑΤΟ και οπλισμένες με Δυτικό εξοπλισμό.
Ωστόσο από τις 4 Ιουνίου, ο Ουκρανικός έχει χάσει πάνω από 90.000 στρατιώτες, 557 άρματα μάχης και σχεδόν 1.900 τεθωρακισμένα οχήματα.
Η ουκρανική αντεπίθεση στην πραγματικότητα απέτυχε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης