Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Bill Ackman υπέρ του Musk στις κατηγορίες για αντισημιτισμό – Λογοκριτές και απατεώνες οι κατήγοροι απαντά ο μεγιστάνας, έρχονται μηνύσεις

Ο Bill Ackman υπέρ του Musk στις κατηγορίες  για αντισημιτισμό – Λογοκριτές και απατεώνες οι κατήγοροι απαντά ο μεγιστάνας, έρχονται μηνύσεις
Ο Musk έγινε αποδέκτης σφοδρών αντιδράσεων αφού συμφώνησε με μια ανάρτηση που έλεγε ότι οι Εβραίοι τρέφουν ένα «διαλεκτικό μίσος» για τους λευκούς
Ο κορυφαίος διαχειριστής Hedge fund Bill Ackman υπερασπίστηκε τον Elon Musk το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 αφού μεγάλοι διαφημιστές απέσυραν διαφημίσεις από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X για αντισημιτικά σχόλια.
Ο Musk έγινε αποδέκτης σφοδρών αντιδράσεων αφού συμφώνησε με μια ανάρτηση που έλεγε ότι οι Εβραίοι τρέφουν ένα «διαλεκτικό μίσος» για τους λευκούς.
«Είπατε την πραγματική αλήθεια», ανάρτησε ως σχόλιο την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του X.
Αυτό προκάλεσε επικρίσεις από τον Λευκό Οίκο και τους μετόχους της Tesla Inc., της μοναδικής εισηγμένης εταιρείας του Musk, με ορισμένους επενδυτές να λένε ότι πρέπει να χάσει τη θέση του ως επικεφαλής της κατασκευάστριας ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.
Διαφημιζόμενοι από την Apple Inc. έως τη Walt Disney Co. έχουν επίσης αναστείλει ή σταματήσει τις δαπάνες για το X.
Ο Ackman, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Pershing Square Capital Management, έχει περιουσία περίπου 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.
Ιδιαίτερα ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλούσε πρόσφατα το πανεπιστήμιό του στο Harvard να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού.
F_AniGQWAAAFu_W.jpg
Τ
ην ίδια ώρα το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023, ο Elon Musk δήλωσε ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X του θα «υποβάλει…. θερμοπυρηνική μήνυση» εναντίον της αριστερής μη κερδοσκοπικής εταιρειας Media Matters και «όλων εκείνων που συνωμότησαν» για «πλήρη παραποίηση» της πραγματικής εμπειρίας χρήστη στο X.
«Αυτή την εβδομάδα, το Media Matters for America δημοσίευσε ένα κείμενο που παρερμηνεύει εντελώς την πραγματική εμπειρία χρήστη στο X, σε μια άλλη προσπάθεια να υπονομεύσει την ελευθερία του λόγου και να παραπλανήσει τους διαφημιστές», επισήμανε ο Musk.
Ο Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία περίπου 225 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει επανειλημμένα επικριθεί για την προώθηση περιεχομένου που επιτίθεται σε Εβραίους σε μια εποχή ανερχόμενου αντισημιτισμού.
Πέρυσι, η Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή, μια οργάνωση υπεράσπισης, κάλεσε τον Musk να ζητήσει συγγνώμη αφού διέγραψε ένα αμφιλεγόμενο tweet που έκανε μια σατιρική σύγκριση μεταξύ του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau και του Αδόλφου Χίτλερ.
Νωρίτερα φέτος, ο Musk κατηγόρησε την Anti-Defamation League για την πτώση των εσόδων από διαφημίσεις των ΗΠΑ στο X, την κοινωνική πλατφόρμα που ήταν παλαιότερα γνωστή ως Twitter.
Οι πωλήσεις διαφημίσεων εξακολουθούν να μειώνονται κατά 60% «κυρίως λόγω της πίεσης στους διαφημιστές» που ασκείται από την ADL, δήλωσε τον Σεπτέμβριο, αφού ο οργανισμός είπε ότι οι αναφορές για παρενόχληση και εξτρεμιστικό περιεχόμενο αυξήθηκαν μετά την ανάληψη της διοίκησης της εταιρείας από τον Musk.
Εκείνη την εποχή, ο Musk είπε ότι ήταν «υπέρ της ελευθερίας του λόγου» αλλά κατά του αντισημιτισμού «οποιουδήποτε είδους».
Το Media Matters παρουσίασε μια αναφορά την Πέμπτη 16/11 που εμφάνιζε περιεχόμενο «λευκών εθνικιστικών και αντισημιτικών θεωριών συνωμοσίας» δίπλα σε "διαφημίσεις για μεγλαμα brands όπως η Apple, η Bravo (NBCUniversal), η IBM, η Oracle και η Xfinity (Comcast).
Ο Musk υπογράμμισε: «To Χ αντιμετωπίζει μια σειρά από επιθέσεις από ομάδες ακτιβιστών όπως το Media Matters και μέσα ενημέρωσης που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την ελευθερία της έκφρασης στην πλατφόρμα μας επειδή την αντιλαμβάνονται ως απειλή για το ιδεολογικό του αφήγημα  και εκείνων των απατεώνων που «προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους για να επιτεθούν στις ροές εσόδων μας εξαπατώντας τους διαφημιστές στο X».
Ο Μusk εξήγησε πώς η αναφορά του Media Matters δεν ήταν παρά σκουπίδια:

Την Πέμπτη (16/11) η CEO του X Linda Yaccarino προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες σχετικά με την πλατφόρμα:
"Όταν πρόκειται για αυτήν την πλατφόρμα -- ο Χ ήταν επίσης εξαιρετικά σαφής σχετικά με τις προσπάθειές μας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και των διακρίσεων.
Δεν υπάρχει θέση για αυτό πουθενά στον κόσμο - είναι άσχημο και λάθος.
Τέρμα»
Ο Musk ανακοίνωσε ότι η αγωγή κατά της οργάνωσης Media Matters θα κατατεθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2022 προσθέτοντας σε ξεχωριστό tweet ότι «πολλοί από τους μεγαλύτερους διαφημιζόμενους είναι οι μεγαλύτεροι καταπιεστές του δικαιώματός σας στην ελευθερία του λόγου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης