Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hamas: Το Ισραήλ δεν διακρίνει μεταξύ βόρειας και νότιας Γάζας – Διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρση

Hamas: Το Ισραήλ δεν διακρίνει μεταξύ βόρειας και νότιας Γάζας – Διαπράττει εγκλήματα πολέμου και εθνοκάθαρση
Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά του σχολείου al-Fakhoura, όπου χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι κατέφυγαν μετά τους βομβαρδισμούς των σπιτιών τους, λέει ο Basem Naim, μέλος του πολιτικού γραφείου της Hamas
Ο εκπρόσωπος της Hamas με έδρα τη Βηρυτό Οsama Hamdan δήλωσε ότι η σημερινή επίθεση στο σχολείο al-Fakhoora στην περιοχή Khan Younis αποδεικνύει ότι κανένα μέρος της Γάζας δεν είναι ασφαλές.
Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι οι νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας είναι ασφαλείς από βομβαρδισμούς, αλλά είναι σαφές ότι ο στρατός του δεν κάνει διάκριση ανάμεσα σε κανένα τμήμα του πολιορκημένου παράκτιου θύλακα, σύμφωνα με τον ίδιο.
«Σήμερα, άλλη μια σφαγή, αυτή τη φορά στο σχολείο al-Fakhoora της υπηρεσίας UNRWA, το οποίο βομβαρδίστηκε από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη.
Για άλλη μια φορά, το σχολείο βρίσκεται επίσης στην περιοχή Khan Younis, μια περιοχή που όπως ισχυρίζονται οι [ισραηλινές] δυνάμεις κατοχής είναι ασφαλής.
Συνεχίζουν να διαδίδουν ψευδείς αναφορές με την ελπίδα να εκκενώσουν ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Γάζας», είπε σε συνέντευξη Τύπου.
Το Ισραήλ είναι υπεύθυνο για τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν κατά του σχολείου al-Fakhoura, όπου χιλιάδες εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι κατέφυγαν μετά τους βομβαρδισμούς των σπιτιών τους, λέει ο Basem Naim, μέλος του πολιτικού γραφείου της Hamas.
Δεκάδες εκτοπισμένοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν όταν το Ισραήλ βομβάρδισε το σχολείο του ΟΗΕ βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
«Μιλάμε για εγκλήματα πολέμου, εθνοκάθαρση, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», είπε ο Naim στο Al Jazeera, αναφερόμενος στον ισραηλινό βομβαρδισμό σχολείων, νοσοκομείων, σπιτιών και καταφυγίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης